Ostron med gurka, scharlottenlök och äpple

Svårighetsgrad: Lätt

Fräscha ostron serverade med gurka, scharlottenlök, granny smith-äpple, vinäger, svartpeppar och örtolja.

Förberedelse: 15 Minuter

Tillagningstid: 0 Minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 8 st Ostron
  • 0.5 st Gurka
  • 1 st Schalottenlök
  • 1 st Granny smith äpple
  • 2 msk Vitvinsvinäger
  • 1 krm Svartpeppar
  • 2 msk Örtolja

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Finhacka gurka, scharlottenlök och granny smith äpple.
2.
Blanda de hackade grönsakerna och äpplet med vinäger, svartpeppar och örtolja.
3.
Öppna ostronen och lägg upp på fat.
4.
Toppa varje ostron med grönsaks- och äppelblandningen.
5.
Servera genast tillsammans med ett glas prosecco.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Prosecco med smak av gröna äpplen passar utmärkt till ostron.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Dubbelsidig Svart Skalare

Annons

Houcho skalkniv

Annons

Ostronkniv med läderhandske

Annons

Mandolin Skivar & Strimlar

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Populära recept från gladjeformat

30 Minuter

Grillad fläsksida med ris och teriyakysås

10 Minuter

Stekt Gnocchi, halloumi och blomkål

30 Minuter

Sommargrill med flankstek, chorizo och ostfyllda padrones

15 Minuter

Tortillapizza med chèvrefärskost och halloumi

Recensioner av​ receptet Ostron med gurka, scharlottenlök och äpple

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!