Här är fem restauranger i Sundsvall du inte får missa om du har minsta förkärlek för råvaror, hantverk och mat med själ.

Naturaj
Nynordisk finkrog med skog, fjäll och Japan på samma tallrik. Menyn byggs av gårdens egna råvaror och Medelpads skafferi. Allt serveras med utsikt mot det öppna köket och gärna en GT i köksbaren.

RÅ
En mix av stekhus och cocktailbar med finess. Här serveras tartar, råraka och torskrygg, toppat med drinkar som blivit små lokalkändisar. Säsongens råvaror styr menyn och tempot är precis lagom.

DOC
Världens bästa pizzabagare utanför Italien? Det stämmer. Vincent Cavaleri tar sina gäster till Neapel med kärlek, deg och vedugn. Familjär stämning och mer än bara pizza på menyn.

Edwalls Guld
Ett franskt brasseri med norrländsk själ. Råbiff, steak frites och löksoppa i stilren miljö. Missa inte avsmakningsmenyn eller de återkommande temakvällarna.

En Liten Krog
Liten till ytan, stor i smaken. Här serveras vällagad mat från en kort meny med fokus på kvalitet. Alltid något extra på svarta tavlan och vinkombinationerna sitter som de ska.