Zucchinipasta med Spetskål och Salsiccia

Svårighetsgrad: Lätt

Den här Zucchinipasta med Spetskål och Salsiccia är otroligt enkel och går blixtsnabbt om du har bråttom.

Förberedelse: 10 Minuter

Tillagningstid: 20 Minuter

356 betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 0.5 st Zucchini
  • 1 st Vitlöksklyftor
  • 100 g Salsicciafärs
  • 1 dl Parmesan
  • 1 dl Grädde
  • 100 g Spetskål

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Skär zucchinin i tunna strimlor med hjälp av en spiralizer, potatisskalare eller en vass kniv så att det liknar pasta.
2.
Strimla spetskålen tunt och finhacka vitlöken.
3.
Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna och fräs vitlöken försiktigt tills den doftar gott. Lägg i salsicciafärsen och stek tills den blir genomstekt och krispig.
4.
Tillsätt spetskålen och låt den mjukna ett par minuter.
5.
Rör ner grädde och parmesan. Låt småputtra tills såsen blir krämig. Smaka av med salt och svartpeppar.
6.
Lägg i zucchinipastan allra sist och vänd runt snabbt i såsen, bara precis så att zucchinin blir varm utan att bli blöt eller för mjuk.
7.
Servera direkt, gärna toppat med extra parmesan och ett par drag svartpeppar.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Salta zucchinin innan och låt den vattnas av för att få den fastare och undvika att rätten blir vattnig. Bryn smöret innan du steker spetskålen då det ger en väldigt fin nötig smak. Stäng av värmen innan du adderar vitlöken och låt stå medans du steker salsiccian. Vill du ha en fräschare variant kan du toppa med lite citronzest eller färsk persilja innan servering.

Har du tillagat denna rätt?

Betygsätt detta recept

Usch, det här gillade jag inte alls..

Se alla 56 kommentarer

Vi rekommenderar dessa produkter till detta recept

Annons

Köttfärshackare

Annons

Gourmet grovt rivjärn 31 cm

Annons

Premium Classic zestjärn

Annons

Gourmet Whip Sifon för varmt och kallt 0,5L

Gillade du receptet?

Här ska jag hitta på en bra text.

Kort om kreatören

Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.

I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.

Populära recept från Kalle

40 Minuter

Smashad Potatissallad med Parmesankräm

10 Minuter

Vinbärssylt med vanilj och citron

20 Minuter

Tant Ullas Vinbärssnittar

25 Minuter

Sotad Pilgrimsmussla med Stuvad Majs

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Betyg & Frågeställningar

Karl Åhgren den 10 Januari

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gilla kommentar / Svara

Karl Åhgren den 10 Januari

Varför använde du inte Guanciale istället för klassisk svensk bacon?

Gilla kommentar / Svara

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och delar!

Du behöver logga in för att skapa recept