Vit sparris med ramslöksolja och förgätmigej
Svårighetsgrad: Lätt
Hur fint? Skala sparrisen ordentligt! Skär av en rejäl bit nedtill pga bara äckligt. Lägg i en ugnsfast form, med pressad citron och citronskivor på. Fyll med vatten och lite salt. In i ugnen på 200° i ca 25 min. Eller tills sparrisen är mjuk. Gärna lite kärna kvar. Den skär du dom såhär fint som jag har gjort
Förberedelse: 10 Minuter
Tillagningstid: 25 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 8 st Vit sparris
- 1 st Citron
- 2 dl Vatten
- 1 krm Salt
- 2 msk Ramslöksolja
- 1 msk Förgätmigej
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Skala sparrisen noggrant och skär av en rejäl bit längst ner.
2.
Lägg sparrisen i en ugnsfast form.
3.
Pressa citron över sparrisen och lägg även citronskivor ovanpå.
4.
Fyll formen med vatten och tillsätt lite salt.
5.
Tillaga i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter eller tills sparrisen är mjuk men fortfarande har lite kärna kvar.
6.
Skär sparrisen fint och servera med ramslöksolja och förgätmigej.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Skala sparrisen ordentligt och skär av en rejäl bit nedtill för bästa resultat. Sparrisen ska gärna ha lite kärna kvar.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Vinnare av Sveriges mästerkock 2024. Här samlar jag mina vardagsräddare, mat jag älskar och så mycket mer!
Populära recept från foodiebytess
Recensioner av receptet Vit sparris med ramslöksolja och förgätmigej
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?