Vit sparris med ramslöksolja och förgätmigej

Svårighetsgrad: Lätt

Hur fint? Skala sparrisen ordentligt! Skär av en rejäl bit nedtill pga bara äckligt. Lägg i en ugnsfast form, med pressad citron och citronskivor på. Fyll med vatten och lite salt. In i ugnen på 200° i ca 25 min. Eller tills sparrisen är mjuk. Gärna lite kärna kvar. Den skär du dom såhär fint som jag har gjort

Förberedelse: 10 Minuter

Tillagningstid: 25 Minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 8 st Vit sparris
  • 1 st Citron
  • 2 dl Vatten
  • 1 krm Salt
  • 2 msk Ramslöksolja
  • 1 msk Förgätmigej

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Skala sparrisen noggrant och skär av en rejäl bit längst ner.
2.
Lägg sparrisen i en ugnsfast form.
3.
Pressa citron över sparrisen och lägg även citronskivor ovanpå.
4.
Fyll formen med vatten och tillsätt lite salt.
5.
Tillaga i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter eller tills sparrisen är mjuk men fortfarande har lite kärna kvar.
6.
Skär sparrisen fint och servera med ramslöksolja och förgätmigej.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Skala sparrisen ordentligt och skär av en rejäl bit nedtill för bästa resultat. Sparrisen ska gärna ha lite kärna kvar.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Måttsats 4 st

Annons

Dubbelsidig Svart Skalare

Annons

Twergi salt- och pepparkvarn 23 cm

Annons

Steely fruktkniv

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Vinnare av Sveriges mästerkock 2024. Här samlar jag mina vardagsräddare, mat jag älskar och så mycket mer!

Populära recept från foodiebytess

50 Minuter

Spenat- och fetaostpaj

45 Minuter

Choucroute med franska korvar och surkål

25 Minuter

Stekt kolja med ärtor, färskpotatis och citronsås

10 Minuter

Tuna Melt

Recensioner av​ receptet Vit sparris med ramslöksolja och förgätmigej

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!