Vit sparris med ramslöksmajonnäs och Kalix löjrom

Svårighetsgrad: Medel

Vit sparris på ramslöksmajonnäs och en stor sked Kalix löjrom.

Förberedelse: 20 Minuter

Tillagningstid: 10 Minuter

Ingredienser

2 portioner
  • Sparris
  • 2 st Vit sparris
  • 1 l Vatten
  • 2 tsk Socker
  • 2 tsk Salt
  • 1 l Is
  • Ramslöksmajonnäs
  • 25 g Ramslök
  • 2 st Äggula
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 2 tsk Vitvinsvinäger
  • 2 msk Citron
  • 2 msk Vatten
  • 1 dl Rapsolja
  • 1 dl Olivolja
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • Till servering
  • 2 msk Kalix löjrom

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Ta bort 3 cm av botten på sparrisen och skala den lätt.
2.
Koka upp vatten, salt och socker och koka sparrisen beroende på tjocklek, cirka 8 minuter för tunn sparris.
3.
Lyft över sparrisen till ett isbad för att avstanna kokningen och göra dem extra spänstiga.
4.
Lägg sparrisen på en generös mängd ramslöksmajonnäs och toppa med en stor sked löjrom.
5.
Hacka ramslöken grovt och mixa den fint.
6.
Tillsätt äggulor, dijonsenap, vinäger, vatten och lite svartpeppar och mixa igen.
7.
Mixa ner oljan i en tunn stråle.
8.
Smaka av med salt och citronsaft.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Kyl sparrisen i isbad direkt efter kokning för extra spänst.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Twergi salt- och pepparkvarn 23 cm

Annons

TASTY+ Mörkgrå fyrkantig förvaringsburk

Annons

Dubbelsidig Svart Skalare

Annons

Måttsats 4 st

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Populära recept från Beasmaod

30 Minuter

Chili con Carne på lammfärs med salsa verde och majssallad

20 Minuter

Hannas Saint Agur-sås

20 Minuter

Bangbang kyckling

5 Minuter

Halstrad tonfisksallad med grapefrukt och yuzu ponzu

Recensioner av​ receptet Vit sparris med ramslöksmajonnäs och Kalix löjrom

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!