Vit sparris med ramslöksmajonnäs och Kalix löjrom
Svårighetsgrad: Medel
Vit sparris på ramslöksmajonnäs och en stor sked Kalix löjrom.
Förberedelse: 20 Minuter
Tillagningstid: 10 Minuter
Ingredienser
2 portioner
- Sparris
- 2 st Vit sparris
- 1 l Vatten
- 2 tsk Socker
- 2 tsk Salt
- 1 l Is
- Ramslöksmajonnäs
- 25 g Ramslök
- 2 st Äggula
- 2 tsk Dijonsenap
- 2 tsk Vitvinsvinäger
- 2 msk Citron
- 2 msk Vatten
- 1 dl Rapsolja
- 1 dl Olivolja
- 1 krm Salt
- 1 krm Svartpeppar
- Till servering
- 2 msk Kalix löjrom
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Ta bort 3 cm av botten på sparrisen och skala den lätt.
2.
Koka upp vatten, salt och socker och koka sparrisen beroende på tjocklek, cirka 8 minuter för tunn sparris.
3.
Lyft över sparrisen till ett isbad för att avstanna kokningen och göra dem extra spänstiga.
4.
Lägg sparrisen på en generös mängd ramslöksmajonnäs och toppa med en stor sked löjrom.
5.
Hacka ramslöken grovt och mixa den fint.
6.
Tillsätt äggulor, dijonsenap, vinäger, vatten och lite svartpeppar och mixa igen.
7.
Mixa ner oljan i en tunn stråle.
8.
Smaka av med salt och citronsaft.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Kyl sparrisen i isbad direkt efter kokning för extra spänst.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Beasmaod
Recensioner av receptet Vit sparris med ramslöksmajonnäs och Kalix löjrom
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?