Tysk Schweineschnitzel med Café de Paris-smör

Svårighetsgrad: Medel

Tysk Schweineschnitzel behöver inte alltid bada i frityrolja eller dränkas i ströbröd. Här grillade jag den istället, vilket ger en saftigare och mer köttnära upplevelse. Serverad med klassisk tysk potatissallad, ett smakrikt Café de Paris-smör och söta gröna ärtor.

Förberedelse: 25 Minuter

Tillagningstid: 20 Minuter

Ingredienser

4 portioner
  • Schweineschnitzel
  • 4 skivor Fläskkotlett
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk Rapsolja
  • 1 nypa Salt
  • 1 nypa Svartpeppar
  • Cafe De Paris-smör
  • 150 g Smör
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1 st Vitlöksklyftor
  • 1 tsk Kapris
  • 1 tsk Worcestershiresås
  • 1 msk Schalottenlök
  • 1 tsk Citronjuice
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Curry
  • 1 tsk Torkad Dragon
  • 1 nypa Salt
  • 1 nypa Svartpeppar
  • Potatissallad
  • 800 g Fast Potatis
  • 1 st Gul Lök
  • 2 msk Vitvinsvinäger
  • 1 dl Köttbuljong
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 3 msk Rapsolja
  • 1 tsk Salt
  • 2 tsk Svartpeppar
  • 1 knippe Bladpersilja
  • Tillbehör
  • 200 g Gröna ärtor

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Börja med smöret: Blanda alla ingredienser till Café de Paris-smöret i en skål. Rör tills allt är väl blandat. Forma till en rulle i plastfolie och lägg i kylen (eller frysen om du har bråttom).
2.
Potatissalladen: Koka potatisen med skal tills den är precis klar. Skala och skiva medan den är varm. Häll över varm buljong blandad med vinäger, senap och lök. Avsluta med olja och smaka av med salt, peppar och persilja. Låt dra.
3.
Förbered schnitzeln: Pensla fläskkotletterna med dijonsenap, salta, peppra och ringla över lite olja. Låt gärna ligga i rumstemperatur en stund innan du grillar.
4.
Grilla köttet: Grilla schnitzeln 2–3 minuter per sida på hög värme tills du får fina grillränder och ett saftigt resultat.
5.
Ärtorna: Koka snabbt upp de gröna ärtorna i lättsaltat vatten i någon minut.
6.
Servera: Lägg upp schnitzeln med en generös skiva Café de Paris-smör på toppen så det smälter över det varma köttet. Servera med potatissallad och ärtor.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Det absolut viktigaste är att inte övergrilla schnitzeln, den ska vara saftig, inte torr. Café de Paris-smöret kan förberedas flera dagar i förväg och är ett perfekt sätt att imponera utan extra jobb samma dag. Och glöm inte, potatissalladen blir alltid godast om den får stå och dra lite innan servering.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Bistrot matsked

Annons

HexMill pepparkvarn 24 cm

Annons

Orna olje- och vinägerflaska med sprayfunktion

Annons

Twergi salt- och pepparkvarn 23 cm

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.

I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.

Populära recept från Karl

15 Minuter

Nduja Pasta

65 Minuter

Kycklingbröst med potatis i ugn

60 Minuter

Kassler i Ugn

10 Minuter

Pasta al Burro e Parmigiano

Recensioner av​ receptet Tysk Schweineschnitzel med Café de Paris-smör

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Receptet har 5 i betyg av totalt 1 recensioner.
Ingemat
Ruggigt bra!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!