Trofie al pesto med potatis och gröna bönor
Svårighetsgrad: Medel
Denna rätt är på tok för god för att glömmas bort. Det är klassisk italiensk comfort food, närmare bestämt från Ligurien i nordvästra Italien. Rätten heter Trofie al pesto con patate e fagiolini och är en rätt härlig mix av allt möjligt: pasta, potatis, bönor, lök och pesto!
Förberedelse: 20 Minuter
Tillagningstid: 30 Minuter
Ingredienser
2 portioner
- För peston
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 kruka Basilika
- 2 dl Olivolja
- 50 g Pinjenötter
- 2 dl Parmesan
- 1 krm Salt
- 1 krm Svartpeppar
- För pastan och tillbehören
- 5 st Potatis
- 150 g Haricots verts
- 200 g Trofie
- 0.5 st Silverlök
- 2 msk Olivolja
- 1 krm Salt
- 1 krm Svartpeppar
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Mixa eller mortla vitlök, basilika, olivolja, pinjenötter, parmesan, salt och svartpeppar till en pesto. Låt stå i kylen i cirka 45 minuter.
2.
Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatis, gröna bönor och pasta i samma vatten men i olika omgångar. Spara 2 dl pastavatten innan du häller av.
3.
Skiva silverlöken tunt och stek den mjuk i lite olivolja.
4.
Blanda ner potatis, bönor och pasta med löken. Rör ner peston och späd med lite pastavatten tills allt blir krämigt.
5.
Toppa med olivolja och eventuellt extra parmesan före servering.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Låt peston stå i kylen i cirka 45 minuter så att smakerna hinner sätta sig.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från matavdanielfinetto
Recensioner av receptet Trofie al pesto med potatis och gröna bönor
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?