Torskpaket med Sandefjordsås
Svårighetsgrad: Medel
En genomtänkt rätt som kombinerar kvalitetsingredienser på ett enkelt men elegant sätt. Perfekt för alla som älskar god mat gjord med kärlek.
Förberedelse: 10 Minuter
Tillagningstid: 20 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 16 st Delikatesspotatis
- 1 st Citron
- 1 st Purjolök
- 25 g Smör
- 4 bitar Torsk
- 1 st Purjolök
- 1 knippe Dill
- Sandefjordsås
- 2 dl Grädde
- 2 dl Creme Fraiche
- 200 g Smör
- 2 msk Citronjuice
- 1 tsk Flingsalt
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Sätt ugnen på 180 grader.
2.
Hacka ner purjolöken, skicka ner i en kastrull tillsammans med smör. Låt koka mjuk på låg värme utan att det får nån färg.
3.
Lägg ut ett ark aluminiumfolie i en form.
4.
Skiva den kokta potatisen och fördela på arket. Lägg torsken på potatisen. Salta och peppra.
5.
På med dill och purjolöken. Toppa med citronskivor + några skivor smör. Förslut paketet och skicka in i ugnen i cirka 20 minuter.
6.
Koka upp grädde i en kastrull.
7.
Vispa i créme fraiche och låt koka upp igen.
8.
Ta bort från värmen och vispa i smör, lite i taget.
9.
Smaka av med salt och citron.
10.
Tillsätt gräslöken och servera!
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Stek löken sakta på låg värme tills den blir genomskinlig för en söt och mild smak.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Alfredlind
Recensioner av receptet Torskpaket med Sandefjordsås
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?