Tidernas ostcreme
Svårighetsgrad: Lätt
Magiskt iallafall så spara o gör själv!
Förberedelse: 10 Minuter
Tillagningstid: 30 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 6 st Vitlöksklyftor
- 3 msk Rapsolja
- 100 g Tryffel pecorino
- 2 msk Philadelphia
- 3 msk Creme Fraiche
- 0.5 st Citron
- 1 krm Flingsalt
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
Tillagnning
1.
Täck vitlöksklyftor i rapsolja eller annan neutral olja som tål värme.
2.
Baka på låg temperatur tills vitlöken är gyllene och karamelliserad.
3.
Mixa den bakade vitlöken med tryffelpecorino.
4.
Tillsätt philadelphia och 1 msk av oljan vitlöken bakades i.
5.
Tillsätt creme fraiche, pressad citronjuice från en halv citron samt salt.
6.
Mixa till önskad textur.
7.
Servera som sås bianco på pizza, som kall sås till kött, att doppa grönsaker i eller till kex och ost.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Kör inte för hårt när du bakar vitlöken, om den bränns blir den besk. Vi vill ha sötman och en karamelliserad känsla.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från gladjeformat
Recensioner av receptet Tidernas ostcreme
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?