Svamprisotto med citrontimjan och knaprigt sidfläsk
Svårighetsgrad: Medel
Helt klart en banger
Förberedelse: 15 Minuter
Tillagningstid: 30 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 300 g Carnaroli ris
- 150 g Rökt sidfläsk
- 1 l Grönsaksbuljong
- 1 st Gul Lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Olivolja
- 2 msk Smör
- 100 g Parmesan
- 1 tsk Citronzest
- 1 tsk Svamppulver
- 1 msk Citrontimjan
- 1 msk Svamp
- 1 krm Salt
- 1 krm Svartpeppar
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja och smör i en kastrull tills de är mjuka.
2.
Tillsätt risottoris och fräs någon minut tills riset är glansigt.
3.
Häll på lite varm buljong i taget under omrörning tills riset är krämigt och al dente.
4.
Stek sidfläsket knaprigt i en stekpanna.
5.
Rör ner svamppulver, citroncest, citrontimjan och parmesan i risotton.
6.
Smaka av med salt, svartpeppar och citronjuice.
7.
Toppa risotton med knaprigt sidfläsk, extra parmesan, svamp, citrontimjanblommor och eventuellt mer citroncest.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Använd gärna olika sorters svamp för extra smak och dekorera med färska citrontimjanblommor för en vacker finish.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Matmedmartin
Recensioner av receptet Svamprisotto med citrontimjan och knaprigt sidfläsk
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?