Stekta lammracks med vitlökssmör, haricots verts och rädisor

Svårighetsgrad: Medel

Hade jag varit tvungen att välja ett kött att äta resten av mitt liv så hade det varit lamm. Här har vi stekta lammracks – vitlökssmör och haricots verts. Givetvis rädisor till, och det äter man helst med vispat smör och flingsalt. Tror ni jag kommer äta mycket utav det när jag är i Frankrike nästa vecka? Längtar! Glad påsk alla mina fina följare. Puss puss puss

Förberedelse: 10 Minuter

Tillagningstid: 20 Minuter

Ingredienser

2 portioner
  • 600 g Lammracks
  • 4 msk Smör
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 200 g Haricots verts
  • 6 st Rädisor
  • 1 tsk Flingsalt

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Salta och peppra lammracksen.
2.
Stek lammracksen i 1 msk smör tillsammans tills de är gyllene och genomstekta.
3.
Koka haricots verts i lättsaltat vatten i några minuter tills de är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd.
4.
Skiva rädisor.
5.
Vispa resten av smöret, tillsammans med vitlök tills det är luftigt.
6.
Servera lammracksen med haricots verts, rädisor, vispat smör och flingsalt.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Rädisor är godast med vispat smör och flingsalt.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Gourmet grovt rivjärn 31 cm

Annons

Chopping Board Skärbräda

Annons

Stripe smörkniv

Annons

Gourmet filékniv & Köttkniv

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Vinnare av Sveriges mästerkock 2024. Här samlar jag mina vardagsräddare, mat jag älskar och så mycket mer!

Populära recept från foodiebytess

50 Minuter

Spenat- och fetaostpaj

45 Minuter

Choucroute med franska korvar och surkål

25 Minuter

Stekt kolja med ärtor, färskpotatis och citronsås

10 Minuter

Tuna Melt

Recensioner av​ receptet Stekta lammracks med vitlökssmör, haricots verts och rädisor

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!