Sobrasada med Citronyoughurt och dill

Svårighetsgrad: Lätt

Sobrasada med citronyoghurt och dill är en perfekt dipp för varma sommardagar. Den krämiga yoghurtens fräschör bryter av den kryddiga sobrasadan och gör sig helt magisk till rostat bröd.

Förberedelse: 5 Minuter

Tillagningstid: 20 Minuter

356 betyg

Ingredienser

6 portioner
  • Dipp
  • 150 g Sobrasada
  • 3 dl Grekisk yoghurt
  • 0.5 st Citron
  • 2 msk Dill
  • Till Servering
  • 1 st Surdegsbröd

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme. Stek sobrasadan tills den blir krispig och får fin färg. Låt den sedan rinna av på hushållspapper om den är väldigt fet.
2.
Blanda grekisk yoghurt med citronskal och en skvätt citronsaft i en skål. Smaka av med lite salt om du vill.
3.
Hacka dillen grovt och rör ner lite i yoghurten. Spara lite dill till garnering.
4.
Bred ut citronyoghurten på ett fat eller i en låg skål. Toppa med den knapriga sobrasadan och strö över den sparade dillen.
5.
Ringla eventuellt över lite olivolja innan servering för extra glans och smak

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Servera dippen med grillat surdegsbröd, färska grönsaker eller knapriga chips för en perfekt somrig förrätt eller tillbehör.

Har du tillagat denna rätt?

Betygsätt detta recept

Usch, det här gillade jag inte alls..

Se alla 56 kommentarer

Vi rekommenderar dessa produkter till detta recept

Annons

Hjortø dehydrator

Annons

Rutigt förkläde

Annons

Sobrasada korkniv i buxbom

Annons

Steely fruktkniv

Gillade du receptet?

Här ska jag hitta på en bra text.

Kort om kreatören

Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.

I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.

Populära recept från Kalle

40 Minuter

Smashad Potatissallad med Parmesankräm

10 Minuter

Vinbärssylt med vanilj och citron

20 Minuter

Tant Ullas Vinbärssnittar

25 Minuter

Sotad Pilgrimsmussla med Stuvad Majs

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Betyg & Frågeställningar

Karl Åhgren den 10 Januari

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gilla kommentar / Svara

Karl Åhgren den 10 Januari

Varför använde du inte Guanciale istället för klassisk svensk bacon?

Gilla kommentar / Svara

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och delar!

Du behöver logga in för att skapa recept