Smörstekt torskrygg med färskpotatis och brynt smör
Svårighetsgrad: Lätt
Smörstekt torskrygg serverad med färskpotatis, brynt smör, stekt blomkålssparris, pepparrot och grönt piff.
Förberedelse: 10 Minuter
Tillagningstid: 20 Minuter
Ingredienser
2 portioner
- 2 st Torskrygg
- 400 g Färskpotatis
- 50 g Brynt Smör
- 200 g Sparrisblomkål
- 1 msk Pepparrot
- 1 knippe Körvel
- 1 knippe Dill
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Koka färskpotatisen tills den är mjuk.
2.
Stek torskryggen i smör tills den är gyllene och genomstekt.
3.
Bryn smöret i en kastrull tills det doftar nötigt.
4.
Stek blomkålssparrisen i lite smör tills den får fin färg.
5.
Riv pepparrot.
6.
Lägg upp torskrygg, färskpotatis och blomkålssparris på tallrik. Ringla över brynt smör, toppa med riven pepparrot och örter.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Använd gärna flera olika örter för extra fräschör i det gröna piffet.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från gladjeformat
Recensioner av receptet Smörstekt torskrygg med färskpotatis och brynt smör
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?