Smörstekt makrill med spetskål, färskpotatis och örtsås
Svårighetsgrad: Lätt
En sån där otrolig sommarrätt man bara inte får missa.
Förberedelse: 15 Minuter
Tillagningstid: 20 Minuter
Ingredienser
2 portioner
- Ingredienser
- 2 st Makrill
- 2 msk Smör
- 0.5 st Spetskål
- 400 g Färskpotatis
- 1 st Citron
- 2 msk Majonnäs
- 2 msk Gräddfil
- 1 dl Dill
- 1 dl Gräslök
- 1 krm Salt
- 1 krm Svartpeppar
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Smörstek makrill i panna tills den är genomstekt och har fin yta.
2.
Smörstek spetskål tills den är mjuk och har fått färg.
3.
Koka färskpotatis tills den är mjuk.
4.
Blanda majonnäs, gräddfil, hackad dill, hackad gräslök, salt och peppar till en sås.
5.
Servera makrill med smörstekt spetskål, färskpotatis, citron och såsen.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Blanda såsen precis innan servering för att behålla örternas fräschör.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Vinnare av Sveriges mästerkock 2024. Här samlar jag mina vardagsräddare, mat jag älskar och så mycket mer!
Populära recept från foodiebytess
Recensioner av receptet Smörstekt makrill med spetskål, färskpotatis och örtsås
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?