Smashad Potatissallad med Parmesankräm

Svårighetsgrad: Lätt

Jag ber om ursäkt för att bilden inte riktigt gör rätten rättvisa men smaken tycker jag ändå sitter där den ska.

Förberedelse: 20 Minuter

Tillagningstid: 40 Minuter

Ingredienser

4 portioner
  • Potatis
  • 12 st Potatis
  • 3 msk Olivolja
  • 2 nypa Salt
  • Sallad
  • 10 st Kvisttomater
  • 100 g Spetskål
  • Parmesankräm
  • 70 g Parmesan
  • 2 msk Turkisk Yoghurt
  • 2 msk Majonnäs
  • 1 msk Worcestershiresås
  • 3 msk Kapris
  • 1 knippe Gräslök
  • 1 nypa Salt
  • 1 nypa Svartpeppar
  • 1 msk Dijonsenap

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

Koka och Smasha

1.
Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk men fortfarande hel, cirka 15–20 minuter. Häll av och låt svalna något.
2.
Lägg potatisarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och tryck till dem lätt med en sked eller gaffel så att de spricker men håller ihop.
3.
Ringla över olivolja och strö över salt. Rosta i ugnen på 225°C i ca 20–25 minuter tills de är krispiga och gyllene.

Blanda Krämen

1.
Blanda yoghurt, majonnäs, dijonsenap, worcestershiresås, kapris och finhackad gräslök i en skål.
2.
Riv parmesan och rör ner tillsammans med salt och svartpeppar. Låt gärna stå kallt medan potatisen är i ugnen.

Montering

1.
Dela kvisttomaterna i halvor eller kvartar beroende på storlek. Strimla spetskålen tunt. Blanda i en skål.
2.
Lägg upp den smashade potatisen på ett fat. Fördela spetskål och tomater ovanpå. Klicka eller ringla över parmesankrämen och toppa med lite extra gräslök och kapris om du vill.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Du kan även addera rostade solrosfrön eller knaperstekt bacon för extra crunch. Parmesankrämen passar även utmärkt som dipp eller till grillade grönsaker.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Twergi salt- och pepparkvarn 23 cm

Annons

Dubbelsidig Svart Skalare

Annons

Grand Cru oljesprayflaska 14 cl

Annons

Tandad Tomat och Korvkniv 11 cm

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.

I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.

Populära recept från Karl

15 Minuter

Pasta med Skinksås

20 Minuter

Firecracker Shrimps

40 Minuter

Baconlindad kycklingbröst med färskost

90 Minuter

Pitabröd

Recensioner av​ receptet Smashad Potatissallad med Parmesankräm

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!