Skolans kalla dillsås

Svårighetsgrad: Lätt

Skolans kalla dillsås är en sån där enkel sak som väcker massor av minnen. Krämig, frisk och perfekt till allt från fiskpinnar till ugnsbakad lax.

Förberedelse: 5 Minuter

Tillagningstid: 10 Minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 2 msk Majonnäs
  • 2 tsk Bostongurka
  • 0.5 st Citron
  • 2 nypa Strösocker
  • 1 kruka Dill

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Blanda crème fraîche (2 dl) och majonnäs (2 msk) i en skål.
2.
Tillsätt bostongurka (2 tsk), citronsaft från en halv citron och strösocker (2 nypor).
3.
Hacka dillen och rör ner i såsen. En kruka tycker jag brukar passa bra men använder du fryst brukar ca 35g vara lagom.
4.
Smaka av med salt och svartpeppar.
5.
Låt gärna stå i kylen 15–30 minuter innan servering så att smakerna sätter sig.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Utöver att det är den bästa såsen till panerad fisk passa den även utmärkt som dressing till potatissallad eller som kall sås till grillat.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Homemade Yogurt & Kefir

Annons

Steely fruktkniv

Annons

Bistrot matsked

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.

I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.

Populära recept från Karl

15 Minuter

Pasta med Skinksås

20 Minuter

Firecracker Shrimps

40 Minuter

Baconlindad kycklingbröst med färskost

90 Minuter

Pitabröd

Recensioner av​ receptet Skolans kalla dillsås

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!