Schnitzel med persiljesmör och fänkålssallad
Svårighetsgrad: Medel
Klassisk schnitzel med persiljesmör och fräsch fänkålssallad. En svensk favorit till middag.
Förberedelse: 20 Minuter
Tillagningstid: 20 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 4 skivor Fläskfilé
- 2 st Ägg
- 1 dl Vetemjöl
- 2 dl Ströbröd
- 3 dl Neutral olja
- 2 krm Salt
- Persiljesmör
- 100 g Smör
- 1 kruka Persilja
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 krm Salt
- Fänkålssallad
- 1 st Fänkål
- 1 st Citron
- 2 msk Olivolja
- 1 krm Salt
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Banka ut köttskivorna tunt och krydda med salt. Panera skivorna i mjöl, vispat ägg och ströbröd.
2.
Dela fänkålen, skär bort roten och strimla tunt. Blanda med citronsaft, olivolja och salt.
3.
Finhacka persilja och vitlök. Blanda ner i smöret och smaka av med salt.
4.
Stek schnitzeln gyllenbrun i rikligt med olja och smör. Låt rinna av på papper och salta direkt efter fritering.
5.
Servera schnitzeln med persiljesmör och fänkålssallad.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Tillsätt gärna lite smör i stekpannan för extra smak när du steker schnitzeln.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Alfredlind
Recensioner av receptet Schnitzel med persiljesmör och fänkålssallad
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?