Salsicciapasta med Fetaost & Persilja

Svårighetsgrad: Lätt

Den här salsicciapastan är så där löjligt enkel och den kan snabbt blir en favorit hemma. Sältan från fetaosten tillsammans med den smakrika korven och färsk persilja lyfter rätten till en ny nivå.

Förberedelse: 5 Minuter

Tillagningstid: 20 Minuter

356 betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 200 g Pasta
  • 250 g Salsicciafärs
  • 100 g Fetaost
  • 0.5 st Citron
  • 1 dl Persilja
  • 1 dl Parmesan
  • 1 msk Olivolja

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Koka pastan i rikligt saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Spara cirka 1 dl pastavatten innan du häller av.
2.
Smula fetaosten i en skål. Hacka persiljan fint och blanda med fetaosten. Riv ner lite citronskal och pressa i lite citronsaft. Rör ihop och ställ åt sidan.
3.
Skär ett snitt i salsicciakorvarna och ta ut färsen. Stek salsiccian i en torr panna på medelhög värme tills den blir krispig och gyllenbrun. Dela gärna köttet i mindre bitar under stekningen.
4.
Lägg tillbaka pastan i kastrullen eller ner i stekpannan med salsiccian. Tillsätt lite pastavatten och parmesan och rör ihop tills såsen blir krämig. Justera med mer vatten om det behövs.
5.
Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med fetaoströran. Avsluta med ett drag svartpeppar och eventuellt lite extra citron om du vill ha mer syra.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Vill du ha en extra smakboost kan du även blanda i lite chili flakes eller riva över lite extra parmesan vid servering.

Har du tillagat denna rätt?

Betygsätt detta recept

Usch, det här gillade jag inte alls..

Se alla 56 kommentarer

Vi rekommenderar dessa produkter till detta recept

Annons

Funktion Persiljekvarn

Annons

Steely fruktkniv

Annons

Grand Cru oljesprayflaska 14 cl

Annons

Premium Classic zestjärn

Gillade du receptet?

Här ska jag hitta på en bra text.

Kort om kreatören

hej hej hej

Populära recept från Kalle

40 Minuter

Smashad Potatissallad med Parmesankräm

10 Minuter

Vinbärssylt med vanilj och citron

20 Minuter

Tant Ullas Vinbärssnittar

25 Minuter

Sotad Pilgrimsmussla med Stuvad Majs

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

  • Pasta av Kalle
  • Sexigt av Gordon
  • Hungrigt av Tareq
  • Till långhylsor av Struten

Betyg & Frågeställningar

Karl Åhgren den 10 Januari

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gilla kommentar / Svara

Karl Åhgren den 10 Januari

Varför använde du inte Guanciale istället för klassisk svensk bacon?

Gilla kommentar / Svara

Du behöver logga in för att skapa recept