Salsicciapasta

Svårighetsgrad: Lätt

Behöver jag säga något mer?

Förberedelse: 10 Minuter

Tillagningstid: 20 Minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 2 st Schalottenlök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 8 st Cocktailtomater
  • 400 g Färsk Salsiccia
  • 400 g Pasta
  • 2 msk Tomatpure
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 1 dl Vitt vin
  • 3 dl Grädde
  • 1 knippe Persilja
  • 2 dl Parmesan
  • 2 nypa Svartpeppar
  • 1 nypa Salt

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Skala och hacka löken. Dela tomaterna. Dra isär salsiccian i mindre bitar.
2.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek salsiccian tills den fått färg. Häll ner löken och tomaterna i pannan.
3.
Koka pastan enligt anvisning på paketet, minus några minuter.
4.
Rör ner tomatpuré, chili flakes, vin och grädde. Sjud i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan. Tillsätt parmesan och finhackad persilja.
5.
Servera tillsammans med riven parmesan och svartpeppar!

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Houcho skalkniv

Annons

Kockkniv 25 cm

Annons

Gourmet grovt rivjärn 31 cm

Annons

Tandad Tomat och Korvkniv 11 cm

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Populära recept från Alfredlind

30 Minuter

Conchiglioni med krämig sås på pumpa

25 Minuter

Korean fried chicken

20 Minuter

Ajvar-pasta med Guanciale

25 Minuter

Risotto alla puttanesca

Recensioner av​ receptet Salsicciapasta

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!