Salsiccia med linser, potatis och smetana

Svårighetsgrad: Medel

Det här är comfort food med lite självförtroende. Krämiga linser och potatis kokade i buljong och rundade med smör, toppade med brynt salsiccia, syrlig smetana och fräsch persilja.

Förberedelse: 10 Minuter

Tillagningstid: 30 Minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st Färsk Salsiccia
  • 2 dl Puylinser
  • 4 st Potatis
  • 5 dl Hönsbuljong
  • 2 msk Smör
  • 2 msk Olivolja
  • 2 dl Smetana
  • 1 knippe Bladpersilja
  • 2 nypa Salt
  • 2 nypa Svartpeppar

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Skölj linserna i kallt vatten och häll av.
2.
Skala potatisen och skär i tärningar. Koka upp hönsbuljong i en kastrull, tillsätt potatis och linser. Låt sjuda under lock i 20–25 minuter tills allt är mjukt men har lite tuggmotstånd kvar.
3.
När linser och potatis är klara, rör ner smöret i grytan. Smaka av med salt och peppar.
4.
Stek korvarna hela i en stekpanna på medelvärme i lite olivolja eller smör tills de är gyllene och genomstekta, cirka 10–12 minuter. Vänd dem då och då.
5.
Fördela linser och potatis på tallrikar. Lägg en hel salsiccia ovanpå varje portion. Toppa med en klick smetana och strö över färsk bladpersilja.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Smöret i slutet gör hela grejen, det binder ihop och ger ett lent djup till linserna. Och glöm inte att steka salsiccian på lagom låg värme så den får tid att bli riktigt saftig inuti.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Dubbelsidig Svart Skalare

Annons

Måttkanna 750 ml

Annons

Kockkniv 25 cm

Annons

Durkslag på en fot

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.

I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.

Populära recept från Karl

15 Minuter

Nduja Pasta

65 Minuter

Kycklingbröst med potatis i ugn

60 Minuter

Kassler i Ugn

10 Minuter

Pasta al Burro e Parmigiano

Recensioner av​ receptet Salsiccia med linser, potatis och smetana

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!