Rustik lunch med pancetta, bönor och parmesan
Svårighetsgrad: Lätt
En rustik lunch lagad på kylskåpsrens med pancetta, gul datterini, mixade bönor, sardeller, en skvätt vermouth och kycklingbuljong. Toppad med persilja, vitlöksfrästa krutonger och mycket parmesan
Förberedelse: 10 Minuter
Tillagningstid: 15 Minuter
Ingredienser
2 portioner
- Ingredienser
- 100 g Pancetta
- 150 g Gula datterini tomater
- 200 g Mixade bönor
- 4 st Sardeller
- 1 tsk Vermouth
- 2 dl Kycklingbuljong
- 0.5 kruka Persilja
- 2 skivor Bröd
- 1 st Vitlök
- 50 g Parmesan
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Skär pancetta i bitar och stek i en panna tills den är knaprig.
2.
Tillsätt gula datterini och låt dem mjukna något.
3.
Häll i mixade bönor och sardeller, rör om tills sardellerna smälter.
4.
Tillsätt vermouth och låt koka in.
5.
Häll på kycklingbuljong och låt allt sjuda några minuter.
6.
Skär bröd i tärningar och stek med hackad vitlök tills krutongerna är gyllene.
7.
Toppa rätten med persilja, vitlökskrutonger och rikligt med riven parmesan.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Använd gärna rester från kylskåpet och var generös med parmesan för extra smak.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Beasmaod
Recensioner av receptet Rustik lunch med pancetta, bönor och parmesan
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?