Rödkålssallad

Svårighetsgrad: Lätt

En fräsch, krispig rödkålssallad som ger både färg och karaktär till tallriken. Den passar lika bra till sommarens grillkvällar som till gyros, burgare eller en enkel lunchlåda.

Förberedelse: 5 Minuter

Tillagningstid: 5 Minuter

Ingredienser

6 portioner
  • 200 g Rödkål
  • 3 msk Rapsolja
  • 2 msk Rödvinsvinäger
  • 1 nypa Salt
  • 1 nypa Svartpeppar

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Skiva rödkålen riktigt tunt med kniv eller mandolin.
2.
Lägg kålen i en stor skål och massera den ett par minuter tills den börjar mjukna.
3.
Häll över rapsolja och rödvinsvinäger och fortsätt massera tills allt blandats ordentligt.
4.
Smaka av med salt och peppar.
5.
Låt gärna stå kallt i minst 30 minuter innan servering.
6.
Toppa med finhackad gräslök om du vill, men det är lika gott utan.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Hemligheten ligger i att skära rödkålen tunt och ge den lite kärlek med händerna. När du masserar den släpper den ifrån sig sin naturliga saftighet och får perfekt konsistens. Den här salladen gör sig lika bra till grillat som till gyros, och den håller sig fräsch flera dagar i kylen.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Twergi salt- och pepparkvarn 23 cm

Annons

Sprayflaska för olja- och vinäger

Annons

Orna olje- och vinägerflaska med sprayfunktion

Annons

Mandolin 3 blad

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.

I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.

Populära recept från Karl

15 Minuter

Nduja Pasta

65 Minuter

Kycklingbröst med potatis i ugn

60 Minuter

Kassler i Ugn

10 Minuter

Pasta al Burro e Parmigiano

Recensioner av​ receptet Rödkålssallad

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!