Risotto alla puttanesca
Svårighetsgrad: Medel
Det bästa av två världar. Vill du imponera på alla hjärtans dag imorgon, laga detta!
Förberedelse: 10 Minuter
Tillagningstid: 25 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 4 dl Carnaroli ris
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1 st Schalottenlök
- 2 dl Vitt vin
- 1.5 l Grönsaksbuljong
- 2 dl Passerade Tomater
- 2 st Sardeller
- 5 msk Kapris
- 100 g Svarta Oliver
- 1 krm Chiliflakes
- 0.5 kruka Bladpersilja
- 50 g Parmesan
- 50 g Smör
- 2 msk Olivolja
- 1 krm Salt
- 1 krm Svartpeppar
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Stek sardeller och den finhackade vitlöken i olivolja på medelhög värme. Tillsätt grovt hackade oliver, kapris, chiliflakes och sist de passerade tomaterna. Dra ner värmen och låt puttra.
2.
Finhacka schalottenlöken och fräs i olivolja på medelhög värme utan att det får färg. Tillsätt riset och fräs tills det blivit genomskinligt.
3.
Häll på vin och låt koka ner. Rör om och börja tillsätta buljongen. Tillsätt ungefär 1 dl åt gången och rör om hela tiden tills risotton blivit lös men ändå har kvar kärna.
4.
Efter cirka 15 minuter, tillsätt tomatsåsen.
5.
Stäng av värmen efter cirka 18 minuter. Gå ner med några klickar smör + finriven parmesan. Smaka av med salt & peppar.
6.
Fördela ut på tallrikar, toppa med extra parmesan och lite finhackad persilja.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Alfredlind
Recensioner av receptet Risotto alla puttanesca
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?