Risotto alla puttanesca

Svårighetsgrad: Medel

Det bästa av två världar. Vill du imponera på alla hjärtans dag imorgon, laga detta!

Förberedelse: 10 Minuter

Tillagningstid: 25 Minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl Carnaroli ris
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Schalottenlök
  • 2 dl Vitt vin
  • 1.5 l Grönsaksbuljong
  • 2 dl Passerade Tomater
  • 2 st Sardeller
  • 5 msk Kapris
  • 100 g Svarta Oliver
  • 1 krm Chiliflakes
  • 0.5 kruka Bladpersilja
  • 50 g Parmesan
  • 50 g Smör
  • 2 msk Olivolja
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Svartpeppar

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Stek sardeller och den finhackade vitlöken i olivolja på medelhög värme. Tillsätt grovt hackade oliver, kapris, chiliflakes och sist de passerade tomaterna. Dra ner värmen och låt puttra.
2.
Finhacka schalottenlöken och fräs i olivolja på medelhög värme utan att det får färg. Tillsätt riset och fräs tills det blivit genomskinligt.
3.
Häll på vin och låt koka ner. Rör om och börja tillsätta buljongen. Tillsätt ungefär 1 dl åt gången och rör om hela tiden tills risotton blivit lös men ändå har kvar kärna.
4.
Efter cirka 15 minuter, tillsätt tomatsåsen.
5.
Stäng av värmen efter cirka 18 minuter. Gå ner med några klickar smör + finriven parmesan. Smaka av med salt & peppar.
6.
Fördela ut på tallrikar, toppa med extra parmesan och lite finhackad persilja.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Houcho skalkniv

Annons

Kitchen Minis riskokare med to-go lock

Annons

Gourmet grovt rivjärn 31 cm

Annons

Decantör För Luftning Av Vin

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Populära recept från Alfredlind

30 Minuter

Conchiglioni med krämig sås på pumpa

25 Minuter

Korean fried chicken

20 Minuter

Ajvar-pasta med Guanciale

20 Minuter

Schnitzel med persiljesmör och fänkålssallad

Recensioner av​ receptet Risotto alla puttanesca

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!