Råbiff
Svårighetsgrad: Lätt
Det mest ikoniska receptet på råbiff som ursprungligen skapats av Anthony Bourdain under hans tid på Les Halles i New York.
Förberedelse: 5 Minuter
Tillagningstid: 10 Minuter
Ingredienser
2 portioner
- 300 g Oxfilé
- 1 st Äggula
- 1 msk Dijonsenap
- 2 st Sardeller
- 1 tsk Ketchup
- 1 tsk Worcestershiresås
- 1 krm Svartpeppar
- 0.5 dl Rapsolja
- 1 msk Cognac
- 1 st Schalottenlök
- 2 msk Cornichoner
- 2 msk Kapris
- 1 msk Persilja
- 2 tsk Tabasco
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Lägg din köttbit i frysen. Det här gör det lättare att hacka upp den senare.
2.
Finhacka sardeller, lök, persilja, kapris och corichonger.
3.
Blanda upp äggulan med senap och sardellerna. Addera ketchup, worcestershiresås, tabasco, svartpeppar och blanda igen. Vispa långsamt i oljan och addera cognac.
4.
Ner med lök, kapris, corichonger och persilja.
5.
Ta köttet ur frysen, hacka upp det och vik ner i såsen.
6.
Servera med pommes och en krispig grönsallad med fransk senapsvinägrett.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Hitta en passande form att stansa upp råbiffen i så blir det snygga portioner varje gång.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören
Populära recept från Beasmaod
Vi hittade inga fler recept hos användaren :(
Recensioner av receptet Råbiff
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Receptet har 5 i betyg av totalt 1 recensioner.
Logga in för att lämna ett betyg.

Karl
★★★★★
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?