Purjolökscarbonara

Svårighetsgrad: Medel

Ett slag för Purjolöks Carbonara och Onsdagsmiddagar!

Förberedelse: 15 Minuter

Tillagningstid: 25 Minuter

Ingredienser

6 portioner
  • 2 paket Parmesansås
  • 750 g Fettuccine
  • 300 g Guanciale
  • 2 st Purjolök
  • 1 msk Smör
  • 3 dl Vitt vin
  • 2 msk Kalvfond
  • 1 st Citron
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 50 g Parmesan

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Skär bort kanterna runt guancialen och tärna den i små tärningar.
2.
Skölj och skiva purjolöken.
3.
Stek guancialen gyllene i en torr rymlig panna. Lyft ur guancialen och ställ åt sidan.
4.
Svetta purjolöken i fettet från guancialen på medelhög värme i 5-6 minuter. Tillsätt smör, salt och peppar.
5.
Häll vitt vin över purjolöken och låt reducera till hälften.
6.
Tillsätt parmesansås och kalvfond. Låt koka ihop i 5 minuter.
7.
Koka pastan.
8.
Lyft över pastan till såsen och rör om ordentligt så att pastan suger åt sig av såsen.
9.
Tillsätt saft från citronen och smaka av med salt och peppar.
10.
Lägg upp i tallrikar, strö över guancialen och riv över parmesanost.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Fusion 5 Gryta med lock 3,7 l

Annons

Proline stekpanna 28 cm

Annons

Pastamaskin Atlas 180 Original

Annons

Classic 1891 Allkniv 13 cm

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Populära recept från Beasmaod

30 Minuter

Chili con Carne på lammfärs med salsa verde och majssallad

20 Minuter

Hannas Saint Agur-sås

20 Minuter

Bangbang kyckling

5 Minuter

Halstrad tonfisksallad med grapefrukt och yuzu ponzu

Recensioner av​ receptet Purjolökscarbonara

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!