Purjolökscarbonara
Svårighetsgrad: Medel
Ett slag för Purjolöks Carbonara och Onsdagsmiddagar!
Förberedelse: 15 Minuter
Tillagningstid: 25 Minuter
Ingredienser
6 portioner
- 2 paket Parmesansås
- 750 g Fettuccine
- 300 g Guanciale
- 2 st Purjolök
- 1 msk Smör
- 3 dl Vitt vin
- 2 msk Kalvfond
- 1 st Citron
- 1 krm Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 50 g Parmesan
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Skär bort kanterna runt guancialen och tärna den i små tärningar.
2.
Skölj och skiva purjolöken.
3.
Stek guancialen gyllene i en torr rymlig panna. Lyft ur guancialen och ställ åt sidan.
4.
Svetta purjolöken i fettet från guancialen på medelhög värme i 5-6 minuter. Tillsätt smör, salt och peppar.
5.
Häll vitt vin över purjolöken och låt reducera till hälften.
6.
Tillsätt parmesansås och kalvfond. Låt koka ihop i 5 minuter.
7.
Koka pastan.
8.
Lyft över pastan till såsen och rör om ordentligt så att pastan suger åt sig av såsen.
9.
Tillsätt saft från citronen och smaka av med salt och peppar.
10.
Lägg upp i tallrikar, strö över guancialen och riv över parmesanost.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Beasmaod
Recensioner av receptet Purjolökscarbonara
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?