Pasta med en krämig sås gjord på sardeller och tomat
Svårighetsgrad: Medel
En välsmakande pastarätt som kombinerar traditionella tekniker med moderna smaker. Enkel att göra men imponerande nog för gäster.
Förberedelse: 9 Minuter
Tillagningstid: 24 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 300 g Pasta
- 5 st Sardeller
- 300 g Kvisttomater
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Röd Chili
- 1 msk Tomatpure
- 50 g Ströbröd
- 1 st Citron
- 1 kruka Bladpersilja
- 2 msk Olivolja
- 2 st Burrata
- 1 tsk Salt & Peppar
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Finhacka lök, vitlök och chili.
2.
Skär ner tomaterna i fjärdedelar. Rosta ströbrödet i en stekpanna på medelhög värme. Ta sedan ur och lägg åt sidan.
3.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
4.
Ner med olivolja i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och chili på medelhög värme.
5.
I med sardellerna och låt dem smälta. Ner med tomaterna och låt puttra. I med citronjuice, tomatpuré och låt fräsa.
6.
Ner med allt i en bunke och mixa till en slät smet.
7.
Ner med det tillbaka i stekpannan, tillsätt pastavatten + pastan och blanda ihop.
8.
Smaka av med salt & peppar.
9.
Servera pastan tillsammans med burrata, finhackad persilja och toppa med ströbrödet + svartpeppar.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Låt tomaterna koka ner ordentligt för att koncentrera smaken och få en rikare sås.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Alfredlind
Recensioner av receptet Pasta med en krämig sås gjord på sardeller och tomat
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?