Pasta alla zozzona
Svårighetsgrad: Medel
Min kille skickade en reel till mig och jag ville laga direkt. En pasta zozzona med chorizo och kan säga att den blev helt jävla otrolig!
Förberedelse: 15 Minuter
Tillagningstid: 30 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 280 g Chorizo
- 2 st Schalottenlök
- 1 tsk Chiliflakes
- 2.5 dl Vitt vin
- 2 msk Tomatpure
- 350 g Passerade Tomater
- 1 nypa Socker
- 6 st Äggula
- 70 g Pecorino
- 70 g Parmesan
- 1 tsk Svartpeppar
- 450 g Rigatoni
- 1 tsk Salt
- 20 g Parmesan
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Ta bort skinnet från chorizon och hacka till en färs. Fräs i lite olivolja tills den får ordentligt med färg.
2.
Tillsätt schalottenlök och stek ytterligare en stund.
3.
Tillsätt tomatpuré och stek runt lite.
4.
Häll på vitt vin och låt det avdunsta helt.
5.
Tillsätt passerade tomater, chiliflakes, salt och socker. Låt puttra på svag värme.
6.
Blanda äggulor, pecorino, parmesan och svartpeppar till en stadig massa.
7.
Koka pastan al dente. När den nästan är klar, häll över lite pastavatten till ägg- och ostmassan och rör om tills den blir slät och något rinnig.
8.
Blanda pastan med chorizo- och tomatsåsen. Tillsätt lite extra pastavatten och blanda runt.
9.
När pastan är klar, ta av från värmen och tillsätt ägg- och ostblandningen. Rör om så allt täcks ordentligt.
10.
Servera på tallrikar och riv över lite extra parmesanost.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Jag råkade tillsätta tomatpurén efter vinet, men det blev ändå otroligt gott.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Beasmaod
Recensioner av receptet Pasta alla zozzona
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?