Pasta Alfredo med friterad kyckling
Svårighetsgrad: Medel
Krämig pasta med något friterad kan fasen vara bland det bästa som finns!
Löööv it!
Förberedelse: 20 Minuter
Tillagningstid: 25 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 300 g Pasta
- 2 st Kycklingbröst
- 1 dl Vetemjöl
- 2 st Ägg
- 2 dl Panko
- 3 dl Parmesan
- 1 tsk Flingsalt
- 1 st Gul Lök
- 2 dl Grädde
- 100 g Philadelphia
- 1 krm Chiliflakes
- 1 krm Svartpeppar
- 1 kruka Bladpersilja
- 1 tsk Citronzest
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2.
Banka ut kycklingfiléerna tills de är jämntjocka.
3.
Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i en blandning av panko, riven parmesan och salt.
4.
Hetta upp olja i en kastrull och fritera kycklingen tills den är gyllene och genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper och skär i skivor.
5.
Finhacka gul lök och vitlök. Fräs i lite olja tills de är mjuka.
6.
Tillsätt grädde, philadelphia, chiliflakes, svartpeppar och riven parmesan. Låt sjuda till en krämig sås.
7.
Blanda den kokta pastan med såsen.
8.
Servera pastan toppad med friterad kyckling, hackad persilja, citroncest och pressad citron.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
En stoooor näve parmesan i såsen gör den extra krämig och god. Pressad citron och zest ger fräschör!
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från gladjeformat
Recensioner av receptet Pasta Alfredo med friterad kyckling
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?