Panerad Kyckling med pepparsås
Svårighetsgrad: Medel
Panerad kyckling med pepparsås är en riktig vardagsräddare som alltid går hem. Krispigt möter krämigt och den peppriga såsen lyfter hela rätten till något du gärna lagar om och om igen.
Förberedelse: 20 Minuter
Tillagningstid: 25 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- Kyckling
- 4 st Kycklingbröst
- 1 dl Vetemjöl
- 2 st Ägg
- 3 dl Panko
- 1 dl Parmesan
- Pepparsås
- 1 tsk Svartpeppar
- 1 tsk Rosépeppar
- 1 tsk Grönpeppar
- 2 st Schalottenlök
- 1 msk Smör
- 1 msk Tomatpure
- 2 dl Vispgrädde
- 1 dl Vatten
- 1 msk Soja
- 1 msk Kalvfond
- 1 tsk Maizena
- Till Servering
- 3 dl Ris
- 1 st Citron
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
Förberedelse
1.
Krydda kycklingfiléerna med salt och svartpeppar.
2.
Förbered tre skålar: en med vetemjöl, en med uppvispat ägg och en med en blandning av pankoströbröd och riven parmesanost.
3.
Doppa varje kycklingfilé först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankoblandningen. Se till att paneringen täcker hela filén ordentligt.
Kyckling
1.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna på medelhög värme.
2.
Stek de panerade kycklingfiléerna i ca 4–5 minuter per sida, tills de är gyllenbruna och genomstekta.
3.
Lägg dem på bleck med galler för att rinna av.
Såsen
1.
Stöt svartpeppar, rosépeppar och grönpeppar grovt i en mortel.
2.
Smält smöret i en kastrull och fräs de stötta pepparkornen i ca 1 minut.
3.
Tillsätt tomatpuré och finhackad schalottenlök, fräs ytterligare ca 2 minuter.
4.
Häll i vispgrädde, vatten, soja och kalvfond. Låt såsen sjuda utan lock i ca 10 minuter.
5.
Blanda majsstärkelsen med 2 msk kallt vatten och rör ner i såsen.
6.
Koka upp och smaka av med salt.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Servera de krispiga panerade kycklingfiléerna tillsammans med den krämiga pepparsåsen. Lägg upp med nykokt ris och garnera med en skiva citron för extra fräschör.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören
Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.
I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.
Populära recept från Kalle
Recensioner av receptet Panerad Kyckling med pepparsås
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.