Panerad Kyckling med pepparsås

Svårighetsgrad: Medel

Panerad kyckling med pepparsås är en riktig vardagsräddare som alltid går hem. Krispigt möter krämigt och den peppriga såsen lyfter hela rätten till något du gärna lagar om och om igen.

Förberedelse: 20 Minuter

Tillagningstid: 25 Minuter

Ingredienser

4 portioner
  • Kyckling
  • 4 st Kycklingbröst
  • 1 dl Vetemjöl
  • 2 st Ägg
  • 3 dl Panko
  • 1 dl Parmesan
  • Pepparsås
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 1 tsk Rosépeppar
  • 1 tsk Grönpeppar
  • 2 st Schalottenlök
  • 1 msk Smör
  • 1 msk Tomatpure
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 dl Vatten
  • 1 msk Soja
  • 1 msk Kalvfond
  • 1 tsk Maizena
  • Till Servering
  • 3 dl Ris
  • 1 st Citron

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

Förberedelse

1.
Krydda kycklingfiléerna med salt och svartpeppar.
2.
Förbered tre skålar: en med vetemjöl, en med uppvispat ägg och en med en blandning av pankoströbröd och riven parmesanost.
3.
Doppa varje kycklingfilé först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankoblandningen. Se till att paneringen täcker hela filén ordentligt.

Kyckling

1.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna på medelhög värme.
2.
Stek de panerade kycklingfiléerna i ca 4–5 minuter per sida, tills de är gyllenbruna och genomstekta.
3.
Lägg dem på bleck med galler för att rinna av.

Såsen

1.
Stöt svartpeppar, rosépeppar och grönpeppar grovt i en mortel.
2.
Smält smöret i en kastrull och fräs de stötta pepparkornen i ca 1 minut.
3.
Tillsätt tomatpuré och finhackad schalottenlök, fräs ytterligare ca 2 minuter.
4.
Häll i vispgrädde, vatten, soja och kalvfond. Låt såsen sjuda utan lock i ca 10 minuter.
5.
Blanda majsstärkelsen med 2 msk kallt vatten och rör ner i såsen.
6.
Koka upp och smaka av med salt.​

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Servera de krispiga panerade kycklingfiléerna tillsammans med den krämiga pepparsåsen. Lägg upp med nykokt ris och garnera med en skiva citron för extra fräschör.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Grand Cru förvaringsburk i glas

Annons

Mjölsikt med trähandtag

Annons

Pro le blanc filé / köttkniv 20 cm

Annons

Äggring i Silikon

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.

I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.

Populära recept från Kalle

25 Minuter

Falukorv med senapsstuvad vitkål

60 Minuter

Pasta i krämig tomatsås

60 Minuter

Krämig Tomatsås

40 Minuter

Smashad Potatissallad med Parmesankräm

Recensioner av​ receptet Panerad Kyckling med pepparsås

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!