Panerad Kyckling med pepparsås

Svårighetsgrad: Medel

Panerad kyckling med pepparsås är en riktig vardagsräddare som alltid går hem. Krispigt möter krämigt och den peppriga såsen lyfter hela rätten till något du gärna lagar om och om igen.

Förberedelse: 20 Minuter

Tillagningstid: 25 Minuter

356 betyg

Ingredienser

4 portioner
  • Kyckling
  • 4 st Kycklingbröst
  • 1 dl Vetemjöl
  • 2 st Ägg
  • 3 dl Panko
  • 1 dl Parmesan
  • Pepparsås
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 1 tsk Rosépeppar
  • 1 tsk Grönpeppar
  • 2 st Schalottenlök
  • 1 msk Smör
  • 1 msk Tomatpure
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 dl Vatten
  • 1 msk Soja
  • 1 msk Kalvfond
  • 1 tsk Maizena
  • Till Servering
  • 3 dl Ris
  • 1 st Citron

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

Förberedelse

1.
Krydda kycklingfiléerna med salt och svartpeppar.
2.
Förbered tre skålar: en med vetemjöl, en med uppvispat ägg och en med en blandning av pankoströbröd och riven parmesanost.
3.
Doppa varje kycklingfilé först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankoblandningen. Se till att paneringen täcker hela filén ordentligt.

Kyckling

1.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna på medelhög värme.
2.
Stek de panerade kycklingfiléerna i ca 4–5 minuter per sida, tills de är gyllenbruna och genomstekta.
3.
Lägg dem på bleck med galler för att rinna av.

Såsen

1.
Stöt svartpeppar, rosépeppar och grönpeppar grovt i en mortel.
2.
Smält smöret i en kastrull och fräs de stötta pepparkornen i ca 1 minut.
3.
Tillsätt tomatpuré och finhackad schalottenlök, fräs ytterligare ca 2 minuter.
4.
Häll i vispgrädde, vatten, soja och kalvfond. Låt såsen sjuda utan lock i ca 10 minuter.
5.
Blanda majsstärkelsen med 2 msk kallt vatten och rör ner i såsen.
6.
Koka upp och smaka av med salt.​

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Servera de krispiga panerade kycklingfiléerna tillsammans med den krämiga pepparsåsen. Lägg upp med nykokt ris och garnera med en skiva citron för extra fräschör.

Har du tillagat denna rätt?

Betygsätt detta recept

Usch, det här gillade jag inte alls..

Se alla 56 kommentarer

Vi rekommenderar dessa produkter till detta recept

Annons

Måttsats 4 st

Annons

Creative Whip 0,25 liter

Annons

Houcho skalkniv

Annons

Mjölsikt med trähandtag

Gillade du receptet?

Här ska jag hitta på en bra text.

Kort om kreatören

Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.

I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.

Populära recept från Kalle

40 Minuter

Smashad Potatissallad med Parmesankräm

10 Minuter

Vinbärssylt med vanilj och citron

20 Minuter

Tant Ullas Vinbärssnittar

25 Minuter

Sotad Pilgrimsmussla med Stuvad Majs

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Betyg & Frågeställningar

Karl Åhgren den 10 Januari

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gilla kommentar / Svara

Karl Åhgren den 10 Januari

Varför använde du inte Guanciale istället för klassisk svensk bacon?

Gilla kommentar / Svara

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och delar!

Du behöver logga in för att skapa recept