
Panerad kolja med kall dillsås
Svårighetsgrad: Medel
Förberedelse: 10 Minuter
Tillagningstid: 30 Minuter
356 betyg
Ingredienser
- Kolja
- 700 g Kolja
- 1 dl Vetemjöl
- 2 st Ägg
- 1 dl Ströbröd
- 1 dl Panko
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Svartpeppar
- 100 g Smör
- Dillsås
- 2 dl Creme Fraiche
- 2 msk Majonnäs
- 2 tsk Bostongurka
- 0.5 st Citron
- 2 nypa Strösocker
- 1 knippe Dill
- 1 nypa Salt
- 1 nypa Svartpeppar
- Till Servering
- 1 st Citron
- 300 g Gröna ärtor
- 600 g Potatis
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
Sås
Tillagning
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Har du tillagat denna rätt?
Betygsätt detta recept
Usch, det här gillade jag inte alls..
Se alla 56 kommentarer
Vi rekommenderar dessa produkter till detta recept

Kort om kreatören
Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.
I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.
Populära recept från Kalle
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?
Betyg & Frågeställningar
Karl Åhgren den 10 Januari
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Gilla kommentar / Svara
Karl Åhgren den 10 Januari
Varför använde du inte Guanciale istället för klassisk svensk bacon?
Gilla kommentar / Svara