Öppen rabarberpaj med krispig havresmul och vispad grädde
Svårighetsgrad: Lätt
Öppen Rabarberpaj med Krispig Havresmul & Vispad Grädde muuuuums!
Förberedelse: 15 Minuter
Tillagningstid: 25 Minuter
Ingredienser
6 portioner
- Till Rabarbern
- 200 g Smör
- 2 dl Strösocker
- 0.5 dl Vatten
- 3 st Rabarber
- Till havresmul
- 3 dl Havregryn
- 100 g Smör
- 2 msk Honung
- 3 msk Rabarbersirap
- 3 dl Vispgrädde
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Smält smör i en kastrull.
2.
Tillsätt socker och rör om tills det smält samman.
3.
Häll i vatten och rör om.
4.
Skär rabarbern i bitar och lägg ner i kastrullen.
5.
Låt småputtra under lock i cirka 15 minuter, tills rabarbern är mjuk men inte helt sönderkokt.
6.
Smält smör i en stekpanna.
7.
Tillsätt havregryn, honung och några matskedar av sirapen från rabarbern.
8.
Stek på medelhög värme tills havresmulet blir gyllenbrunt och krispigt. Rör ofta så det inte bränns.
9.
Servera pajen med vispad grädde.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Vinnare av Sveriges mästerkock 2024. Här samlar jag mina vardagsräddare, mat jag älskar och så mycket mer!
Populära recept från foodiebytess
Recensioner av receptet Öppen rabarberpaj med krispig havresmul och vispad grädde
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?