Öppen rabarberpaj med krispig havresmul och vispad grädde

Svårighetsgrad: Lätt

Öppen Rabarberpaj med Krispig Havresmul & Vispad Grädde muuuuums!

Förberedelse: 15 Minuter

Tillagningstid: 25 Minuter

Ingredienser

6 portioner
  • Till Rabarbern
  • 200 g Smör
  • 2 dl Strösocker
  • 0.5 dl Vatten
  • 3 st Rabarber
  • Till havresmul
  • 3 dl Havregryn
  • 100 g Smör
  • 2 msk Honung
  • 3 msk Rabarbersirap
  • 3 dl Vispgrädde

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Smält smör i en kastrull.
2.
Tillsätt socker och rör om tills det smält samman.
3.
Häll i vatten och rör om.
4.
Skär rabarbern i bitar och lägg ner i kastrullen.
5.
Låt småputtra under lock i cirka 15 minuter, tills rabarbern är mjuk men inte helt sönderkokt.
6.
Smält smör i en stekpanna.
7.
Tillsätt havregryn, honung och några matskedar av sirapen från rabarbern.
8.
Stek på medelhög värme tills havresmulet blir gyllenbrunt och krispigt. Rör ofta så det inte bränns.
9.
Servera pajen med vispad grädde.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Fruktkniv inklusive fodral

Annons

Stripe smörkniv

Annons

Måttsats 4 st

Annons

Presso förvaringsburk med lock i 12 delar

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Vinnare av Sveriges mästerkock 2024. Här samlar jag mina vardagsräddare, mat jag älskar och så mycket mer!

Populära recept från foodiebytess

50 Minuter

Spenat- och fetaostpaj

45 Minuter

Choucroute med franska korvar och surkål

25 Minuter

Stekt kolja med ärtor, färskpotatis och citronsås

10 Minuter

Tuna Melt

Recensioner av​ receptet Öppen rabarberpaj med krispig havresmul och vispad grädde

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!