Öppen lasagne med tomater
Svårighetsgrad: Lätt
Öppen lasagne med tomater gånger två, burrata, rostade pinjenötter och basilika SÅKLART. ÄLSKAR ju dessa smaker och äter det oftast med bröd. Idag blev det en pasta istället vilket du bör testa genast pga OTROLIGT GOTT och enkelt med bara en handfull ingredienser. Så bra comfortfood, mm nu blev jag sugen på höstliga grytor!
Förberedelse: 10 Minuter
Tillagningstid: 30 Minuter
Ingredienser
2 portioner
- 1 paket Färska lasagneplattor
- 1 paket Romantica Tomater
- 2 st Vitlök king solo
- 2 paket Burrata
- 1 kruka Basilika
- 1 paket Pinjenötter
- 2 msk Olivolja
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Sätt ugnen på 175 grader och skjutsa in en form med 5-6 hela tomater, olja, flingsalt och 2 vitlökar du skurit av toppen på.
2.
Låt gosa 20-50 minuter beroende på hur mycket tålamod du har.
3.
Hacka resten av tomaterna och stek dem på ganska hård värme i 5-10 minuter.
4.
Mosa dom lite med stekspaden och sänk värmen. Spä med lite vatten och krydda upp.
5.
Ha i den ugnsrostade vitlöken och lite av vätskan från ugnsformen.
6.
Bryt ner en näve basilikablad och stäng av värmen.
7.
Koka lasagneplattorna i ca en minut.
8.
Varva plattorna med tomatsåsen och burratan.
9.
Toppa med de ugnsrostade tomaterna, parmesan, pinjenötter och basilika.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Gourmandz
Recensioner av receptet Öppen lasagne med tomater
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Receptet har 5 i betyg av totalt 1 recensioner.
Logga in för att lämna ett betyg.
Visslarn
★★★★★
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?