
Negroni
Svårighetsgrad: Lätt
En bitter, balanserad och elegant cocktail med ursprung i Italien. Negroni är lika delar gin, söt vermouth och Campari som är serverad på is med apelsinzest. Perfekt före maten.
Förberedelse: 1 Minuter
Tillagningstid: 1 Minuter
356 betyg
Ingredienser
1 portioner
- Drink
- 3 cl Gin
- 3 cl Campari
- 3 cl Söt Röd Vermouth
- Avslutning
- 1 st Is
- 1 st Apelsinzest
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Fyll ett lågt glas (old fashioned-glas) med is.
2.
Häll i gin, Campari och vermouth.
3.
Rör om i cirka 15 sekunder tills drinken är kall och välblandad.
4.
Garnera med en bit apelsinzest eller en tunn skiva apelsin.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Vill du ha drinken lite mildare, prova med en stor iskub för att hålla drinken kall längre utan att späda för mycket. För en variant med bubblor kan du prova en Negroni Sbagliato, där gin byts ut mot mousserande vin.
Har du tillagat denna rätt?
Betygsätt detta recept
Usch, det här gillade jag inte alls..
Se alla 56 kommentarer
Vi rekommenderar dessa produkter till detta recept

Kort om kreatören
Populära recept från yummie
Betyg & Frågeställningar
Karl Åhgren den 10 Januari
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Gilla kommentar / Svara
Karl Åhgren den 10 Januari
Varför använde du inte Guanciale istället för klassisk svensk bacon?
Gilla kommentar / Svara