Nduja Pomodoro
Svårighetsgrad: Medel
Enkel men jäääääkligt god pasta!
Förberedelse: 8 Minuter
Tillagningstid: 19 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 300 g Pasta
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1 st Schalottenlök
- 100 g Nduja
- 400 g Passerade Tomater
- 1 kruka Basilika
- 50 g Parmesan
- 2 msk Olivolja
- 1 tsk Salt & Peppar
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Finhacka lök och vitlök. Skär ner Ndujan i mindre bitar. Fräs löken på medelhög värme utan att den får färg. Gå i med ndujan och låt den smälta.
2.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
3.
Tillsätt de passerade tomaterna och låt koka ihop. Släng med en kvist basilika som får koka med i såsen. Smaka av med salt och peppar.
4.
Blanda ner pastan i såsen tillsammans med lite pastavatten.
5.
Servera med finriven parmesan och lite olivolja!
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Krossa vitlöken med knivens platta sida för att frigöra mer smak, och stek på låg värme så den inte blir bitter.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Alfredlind
Recensioner av receptet Nduja Pomodoro
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?