Mohans lasagne
Svårighetsgrad: Lätt
Håll käften god lasagne som passar alla.
Förberedelse: 20 Minuter
Tillagningstid: 45 Minuter
Ingredienser
6 portioner
- 1 st Gul Lök
- 1 st Morot
- 100 g Stjälkselleri
- 500 g Nötfärs
- 500 g Krossade tomater
- 200 ml Matlagningsgrädde
- 3 msk Tomatpure
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2 dl Vitt vin
- 2 msk Creme Fraiche
- 1 msk Japansk Soja
- 2 msk Kalvfond
- 500 ml Bechamelsås
- 12 st Lasagneplattor
- 400 g Riven ost
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Börja med att steka nötfärsen stenhårt. Längre än du tror ska nästan bli lite bränd.
2.
Därefter ta av färsen och släng i en klick smör, sedan lägg i finhackad lök, morot och selleri. Låt de bli kompisar och sedan i med vitlöken.
3.
När allt är blivit mjukt och härligt, lägg tillbaka färsen du tog av och i med tomatpurén.
4.
Stek ett par minuter och ha sedan i vitt vin. Reducera tills nästan allt vin är borta och gå i med soja, buljong, lite chili etc och låt allt gå ihop innan du går ner med krossade tomater.
5.
Låt hela härligheten så där och puttra i minst 30min och ha sedan i lite grädde och creme fraiche.
6.
Lägg lasagneplattorna och hiva upp i 3-4 lager. Riven ost i påse funkar utmärkt men extra gott och blanda i lite Västerbottenost också på toppen.
7.
När den står och svalnar har jag även på lite parmesan. Mycket ost men det är det aldrig några klagomål på.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från ChikkentikkaMOHAN
Recensioner av receptet Mohans lasagne
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Receptet har 5 i betyg av totalt 2 recensioner.
Logga in för att lämna ett betyg.
Makkaraa
★★★★★
Gourmandz
★★★★★
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?