Medelhavspasta
Svårighetsgrad: Lätt
Min variant på spagetti puttanesca. Då min största last i livet absolut inte är sardeller, är denna sardellfri. Men sältan blir perfekt ändå!
Funkar för hela familjen!
Tillagningstid: 40 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 400 g Pasta
- 2 st Mutti körsbärstomater
- 1 st Gul Lök
- 4 st Vitlöksklyftor
- 0.5 st Chili
- 0.5 dl Vitt vin
- 1 kruka Basilika
- 2 msk Kapris
- 1 dl Svarta Oliver
- 1 msk Smör
- 1 dl Parmesan
- 1 st Burrata
- 8 skivor Parmaskinka
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Finhacka Gullök, vitlök och chili.
2.
Stek i olivolja. Det ska inte brynas utan endast svettas i pannan.
3.
Häll i det vita vinet och tomaterna.
4.
Hacka basilikan. Dela oliverna på mitten.
5.
Lägg i basilika (spara lite till garnering) oliver och kapris i tomatsåsen.
6.
Låt koka ca 30 min. Sältan kommer komma fram efter hand undertiden tomatsåsen kokar så avvakta med att salta.
7.
Koka upp pastavatten. Häll i rikligt med salt.
8.
Koka pastan aldente. Ca 2 min kortare än vad det står på paketet.
9.
Smaka av tomatsåsen. Salta om det behövs!
10.
Lägg i en klick med riktigt smör.
11.
Blanda pastan i tomatsåsen, häll i en skvätt med pastavatten och låt pastan gå klart i tomatsåsen.
12.
Avsluta med att blanda i parmesanosten.
13.
Garnera med basilika och peppar.
14.
Servera med burata och parmaskinka.
15.
Bon Apetit!
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Denna pastan kan göras i flera varianter. Vegetarisk eller med tex bacon. MUMS!
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören
Populära recept från Cia
Recensioner av receptet Medelhavspasta
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?