Lasagne med salsiccia
Svårighetsgrad: Medel
En klassisk lasagne med smakrik salsicciafärs, nötfärs och krämig bechamelsås.
Förberedelse: 30 Minuter
Tillagningstid: 120 Minuter
Ingredienser
6 portioner
- 500 g Nötfärs
- 400 g Salsicciafärs
- 1 st Gul Lök
- 2 st Morot
- 1 st Stjälkselleri
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2 dl Rött vin
- 4 msk Tomatpure
- 400 g Krossade tomater
- 2 st Lagerblad
- 16 st Lasagneplattor
- 150 g Mozzarella
- 5 dl Mjölk
- 3 msk Vetemjöl
- 3 msk Smör
- 1 bitar Parmesankant
- 2 msk Olivolja
- 1 tsk Torkad oregano
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Svartpeppar
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Finhacka lök, selleri och morot. Stek salsicciafärs och nötfärs på hög värme tills de fått färg och krispig yta.
2.
Ta ut färsen ur pannan. Stek sofriton (lök, selleri, morot) med lagerblad och torkad oregano tills mjukt. Tillsätt tomatpuré och honung.
3.
Lägg tillbaka färsen, tillsätt rött vin och låt reducera. Tillsätt krossade tomater, vatten och parmesankant. Sätt på lock och låt puttra i 2 timmar.
4.
Gör bechamelsås: Smält smör, vispa ner vetemjöl. Tillsätt mjölk lite i taget under vispning. Smaka av med salt och peppar.
5.
Sätt ugnen på 220 grader. Varva köttfärssås, lasagneplattor, bechamelsås och mozzarella i en ugnsform. Toppa med riven parmesan. Grädda i ugnen 30-40 minuter.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Låt köttfärssåsen puttra länge för extra djup smak. Använd gärna parmesankant i såsen för mer umami.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Alfredlind
Recensioner av receptet Lasagne med salsiccia
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?