Lasagne
Svårighetsgrad: Medel
Lagren av kärlek, ost och mild hybris. Den här lasagnen är som en varm kram från en italiensk mormor du inte visste att du hade.
Förberedelse: 20 Minuter
Tillagningstid: 35 Minuter
Ingredienser
6 portioner
- 800 g Nötfärs
- 2 st Gul Lök
- 1 st Morot
- 1 st Stjälkselleri
- 2 st Vitlöksklyftor
- 4 msk Tomatpure
- 400 g Passerade Tomater
- 3 dl Vitt vin
- 2 st Lagerblad
- 1 st Kanelstång
- 1 st Parmesankant
- 1 kruka Bladpersilja
- 2 msk Olivolja
- 1 tsk Salt & Peppar
- Bechamelsås
- 50 g Smör
- 3 msk Vetemjöl
- 5 dl Filmjölk
- 50 g Parmesan
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Stek nötfärsen i olivolja på hög värme tills den fått en krispig yta.
2.
Finhacka lök, vitlök, selleri och morot. Blanda ner i nötfärsen och fräs tills mjuk.
3.
Fräs tomatpuré, lagerblad och kanelstång. Tillsätt vitt vin och reducera ner.
4.
I med passerade tomater, parmesankanten och låt puttra under lock i helst några timmar.
5.
Blanda ihop bechamelsåsen genom att smälta smör i en kastrull. Vispa ner mjölet och tillsist mjölken. Ner med parmesan och smaka av med salt & peppar.
6.
Sätt ugnen på 200 grader. Bygg ihop lasagnen i en ugnsform med höga kanter.
7.
Toppa sista lagret med bechamelsås och riven ost.
8.
Skicka in lasagnen i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills den fått en fin yta.
9.
Plocka ut ur ugnen och toppa med finhackad persilja.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Krossa vitlöken med knivens platta sida för att frigöra mer smak, och stek på låg värme så den inte blir bitter.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Alfredlind
Recensioner av receptet Lasagne
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?