Lasagne

Svårighetsgrad: Medel

Lagren av kärlek, ost och mild hybris. Den här lasagnen är som en varm kram från en italiensk mormor du inte visste att du hade.

Förberedelse: 20 Minuter

Tillagningstid: 35 Minuter

Ingredienser

6 portioner
  • 800 g Nötfärs
  • 2 st Gul Lök
  • 1 st Morot
  • 1 st Stjälkselleri
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 4 msk Tomatpure
  • 400 g Passerade Tomater
  • 3 dl Vitt vin
  • 2 st Lagerblad
  • 1 st Kanelstång
  • 1 st Parmesankant
  • 1 kruka Bladpersilja
  • 2 msk Olivolja
  • 1 tsk Salt & Peppar
  • Bechamelsås
  • 50 g Smör
  • 3 msk Vetemjöl
  • 5 dl Filmjölk
  • 50 g Parmesan

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Stek nötfärsen i olivolja på hög värme tills den fått en krispig yta.
2.
Finhacka lök, vitlök, selleri och morot. Blanda ner i nötfärsen och fräs tills mjuk.
3.
Fräs tomatpuré, lagerblad och kanelstång. Tillsätt vitt vin och reducera ner.
4.
I med passerade tomater, parmesankanten och låt puttra under lock i helst några timmar.
5.
Blanda ihop bechamelsåsen genom att smälta smör i en kastrull. Vispa ner mjölet och tillsist mjölken. Ner med parmesan och smaka av med salt & peppar.
6.
Sätt ugnen på 200 grader. Bygg ihop lasagnen i en ugnsform med höga kanter.
7.
Toppa sista lagret med bechamelsås och riven ost.
8.
Skicka in lasagnen i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills den fått en fin yta.
9.
Plocka ut ur ugnen och toppa med finhackad persilja.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Krossa vitlöken med knivens platta sida för att frigöra mer smak, och stek på låg värme så den inte blir bitter.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

NI GNM-07 Grönsakskniv oriental 15 cm

Annons

Köttfärshackare

Annons

Ame Kiritsuke Kockkniv 23 cm

Annons

Zen Kockkniv 20 cm

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Populära recept från Alfredlind

30 Minuter

Conchiglioni med krämig sås på pumpa

25 Minuter

Korean fried chicken

20 Minuter

Ajvar-pasta med Guanciale

25 Minuter

Risotto alla puttanesca

Recensioner av​ receptet Lasagne

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!