Kyckling i gräddsås
Svårighetsgrad: Lätt
Krämig kycklinggryta med gräddsås, soltorkade tomater och basilika. Serveras med basmatiris.
Förberedelse: 10 Minuter
Tillagningstid: 25 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- Ingredienser
- 600 g Kycklinglårfile
- 2 msk Soja
- 3 dl Grädde
- 2 msk Vetemjöl
- 100 g Soltorkade tomater
- 2 msk Kycklingfond
- 3 dl Vatten
- 10 blad Basilika
- 2 msk Rapsolja
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Svartpeppar
- 4 dl Ris
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
2.
Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i rapsolja på hög värme i en stekpanna. Blanda ihop vatten och fond och häll över kycklingen. Låt sjuda under lock i cirka 10 minuter och plocka sedan upp kycklingen, lägg åt sidan.
3.
Blanda ner vetemjöl i skyn, vispa ner grädde och soja. Låt koka upp under omrörning och lägg sedan tillbaka kycklingen i såsen.
4.
Grovhacka soltorkade tomater och basilika, blanda ner dem i såsen.
5.
Servera kycklingen med ris och mycket sås.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Alfredlind
Recensioner av receptet Kyckling i gräddsås
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?