Krispiga kycklinglårfiléer i krämig röd currysås

Svårighetsgrad: Medel

Krispigt kycklinglårfilé i en krämig sås på kokosmjölk, röd curry, fisksås och lime. Den här rätten är dö-god, ny favvo med den pocherade laxen i typ samma sås som också finns i mitt flöde.

Förberedelse: 15 Minuter

Tillagningstid: 25 Minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g Kycklinglårfile
  • 500 ml Kokosmjölk
  • 0.5 dl Asiatisk fisksås
  • 1 dl Vatten
  • 1 st Lime
  • 2 tsk Röd currypasta
  • 1 st Gul Lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 30 g Ingefära
  • 2 st Salladslök
  • 1 msk Crisp chiliolja
  • 1 knippe Koriander
  • 1 tsk Salt
  • 0.5 tsk Svartpeppar
  • 3 dl Ris

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Salta och peppra kycklingen runtom och bryn dem i lite olja tills de fått fin färg.
2.
Ta upp kycklingen och tillsätt skivad gul lök, vitlök och ingefära. Stek ihop och tillsätt currypasta.
3.
När allt fått fin färg, tillsätt kokosmjölk, fisksås, vatten och lime. Smaka av såsen så den har perfekt balans mellan sött och syrligt.
4.
Lägg tillbaka kycklinglårfiléerna med skinnsidan uppåt så de behåller krispet. Låt kycklingen sjuda klart i såsen i cirka 10 minuter.
5.
Skiva upp kycklingen och lägg på en bädd av ris. Häll över rikligt med sås och toppa med crispy chiliolja, salladslök och koriander.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Se till att smaka av såsen så att den har den perfekta balansen mellan sött och syrligt.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Måttsats 4 st

Annons

Chopping Board Skärbräda

Annons

Ame Kiritsuke Kockkniv 23 cm

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Populära recept från Beasmaod

30 Minuter

Chili con Carne på lammfärs med salsa verde och majssallad

20 Minuter

Hannas Saint Agur-sås

20 Minuter

Bangbang kyckling

5 Minuter

Halstrad tonfisksallad med grapefrukt och yuzu ponzu

Recensioner av​ receptet Krispiga kycklinglårfiléer i krämig röd currysås

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!