Krispiga kycklinglårfiléer i krämig röd currysås
Svårighetsgrad: Medel
Krispigt kycklinglårfilé i en krämig sås på kokosmjölk, röd curry, fisksås och lime. Den här rätten är dö-god, ny favvo med den pocherade laxen i typ samma sås som också finns i mitt flöde.
Förberedelse: 15 Minuter
Tillagningstid: 25 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 400 g Kycklinglårfile
- 500 ml Kokosmjölk
- 0.5 dl Asiatisk fisksås
- 1 dl Vatten
- 1 st Lime
- 2 tsk Röd currypasta
- 1 st Gul Lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 30 g Ingefära
- 2 st Salladslök
- 1 msk Crisp chiliolja
- 1 knippe Koriander
- 1 tsk Salt
- 0.5 tsk Svartpeppar
- 3 dl Ris
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Salta och peppra kycklingen runtom och bryn dem i lite olja tills de fått fin färg.
2.
Ta upp kycklingen och tillsätt skivad gul lök, vitlök och ingefära. Stek ihop och tillsätt currypasta.
3.
När allt fått fin färg, tillsätt kokosmjölk, fisksås, vatten och lime. Smaka av såsen så den har perfekt balans mellan sött och syrligt.
4.
Lägg tillbaka kycklinglårfiléerna med skinnsidan uppåt så de behåller krispet. Låt kycklingen sjuda klart i såsen i cirka 10 minuter.
5.
Skiva upp kycklingen och lägg på en bädd av ris. Häll över rikligt med sås och toppa med crispy chiliolja, salladslök och koriander.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Se till att smaka av såsen så att den har den perfekta balansen mellan sött och syrligt.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Beasmaod
Recensioner av receptet Krispiga kycklinglårfiléer i krämig röd currysås
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?