Krämig salsicciapasta med grönkål och taleggio
Svårighetsgrad: Medel
DET HÄR blev GOTT! Mmmmm varmt in i lilla själen!
Förberedelse: 15 Minuter
Tillagningstid: 25 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 400 g Pasta
- 400 g Salsicciafärs
- 1 st Schalottenlök
- 5 st Vitlöksklyftor
- 75 cl Vitt vin
- 200 g Champinjoner
- 2 knippe Grönkål
- 5 dl Grädde
- 1 tärning Kycklingbuljong
- 100 g Taleggio
- 100 g Parmesan
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Hacka schalottenlök, vitlök, champinjoner och grönkål.
2.
Stek schalottenlök, vitlök, champinjoner och salsicciafärs i en stor stekpanna.
3.
Häll i vitt vin och låt puttra några minuter.
4.
Tillsätt grädde och kycklingbuljongtärning, rör om och låt sjuda.
5.
Sänk värmen och tillsätt taleggio, låt osten smälta under omrörning.
6.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
7.
Blanda ner grönkål och den kokta pastan i såsen, rör om ordentligt.
8.
Servera med riven parmesanost på toppen.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Använd gärna ett torrt vitt vin och toppa med extra parmesan för extra smak.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Vinnare av Sveriges mästerkock 2024. Här samlar jag mina vardagsräddare, mat jag älskar och så mycket mer!
Populära recept från foodiebytess
Recensioner av receptet Krämig salsicciapasta med grönkål och taleggio
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?