Krämig grönsakssoppa med kikärtor och parmesan
Svårighetsgrad: Lätt
En liten kärleksgest till sig själv. Var sugen på något som smakar som en varm kram men orkade absolut inte gå till affären igår.
Förberedelse: 10 Minuter
Tillagningstid: 15 Minuter
Ingredienser
2 portioner
- Ingredienser
- 1 st Schalottenlök
- 0.5 st Zucchini
- 350 g Kikärtor
- 1.5 dl Gröna ärtor
- 5 dl Vatten
- 2 msk Kycklingbuljong
- 1 msk Creme Fraiche
- 30 g Parmesan
- 2 skivor Bröd
- 1 krm Salt
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Hacka zucchinin i tunna små bitar och fräs tillsammans med skivad schalottenlök i smör i en kastrull.
2.
Ta upp hälften av grönsakerna och tillsätt vatten och buljong. Skölj kikärtorna och tillsätt en tredjedel av dem.
3.
Koka ihop i 5 minuter och mixa soppan slät.
4.
Tillsätt creme fraiche, zucchinin och löken du ställt åt sidan, resten av kikärtorna och de frysta ärtorna.
5.
Smaka av med salt och eventuellt mer buljong.
6.
Häll upp i tallrik och riv över rikligt med parmesan. Ät med smörstekt bröd.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Jag brukar gilla att mixa ungefär hälften av grönsakerna så att soppan blir lite tjockare och buljongen blir lite godare.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Beasmaod
Recensioner av receptet Krämig grönsakssoppa med kikärtor och parmesan
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?