Krämig Ceasardressing utan sardeller

Svårighetsgrad: Lätt

När det kommer till ceasardressing gillar vi alla olika och jag tycker den här är perfekt till det mesta. Detta recept är utan sardeller och bygger på creme fraiche och mindre majonnäs för att bli något nättare.

Förberedelse: 10 Minuter

Tillagningstid: 10 Minuter

356 betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 1 dl Majonnäs
  • 2 dl Parmesan
  • 1 st Citron
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 msk Kapris
  • 2 tsk Worcestershiresås

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Blanda crème fraîche och majonnäs i en skål.
2.
Riv parmesan och citronzest fint. Tillsätt båda i skålen tillsammans med en skvätt citronsaft.
3.
Rör ner dijonsenap, kapris och worcestershiresås. Smaka av med salt och svartpeppar.
4.
Blanda allt ordentligt tills dippen är jämn och krämig.
5.
Låt gärna stå i kylen en stund innan servering så att smakerna hinner sätta sig.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Den här dressingen passar perfekt till en fräsch grönsallad, rostade grönsaker, i wrap eller som sås till en matig pastasallad.

Har du tillagat denna rätt?

Betygsätt detta recept

Usch, det här gillade jag inte alls..

Se alla 56 kommentarer

Vi rekommenderar dessa produkter till detta recept

Annons

Konserveringsburk 0,5 Liter

Annons

Premium Classic zestjärn

Annons

Måttsats 4 st

Annons

Bistrot matsked

Gillade du receptet?

Här ska jag hitta på en bra text.

Kort om kreatören

Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.

I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.

Populära recept från Kalle

40 Minuter

Smashad Potatissallad med Parmesankräm

10 Minuter

Vinbärssylt med vanilj och citron

20 Minuter

Tant Ullas Vinbärssnittar

25 Minuter

Sotad Pilgrimsmussla med Stuvad Majs

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Betyg & Frågeställningar

Karl Åhgren den 10 Januari

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gilla kommentar / Svara

Karl Åhgren den 10 Januari

Varför använde du inte Guanciale istället för klassisk svensk bacon?

Gilla kommentar / Svara

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och delar!

Du behöver logga in för att skapa recept