Korvstroganoff med ris

Svårighetsgrad: Lätt

En riktig vardagsfavorit där smaken sitter i detaljerna. När tomatpurén får brännas av och stroganoffen kokar länge får du en djupare, rundare smak och en vackert röd färg. Servera med ris och färsk persilja.

Förberedelse: 10 Minuter

Tillagningstid: 25 Minuter

Ingredienser

4 portioner
  • Stroganoff
  • 550 g Falukorv
  • 1 st Gul Lök
  • 2 msk Smör
  • 4 msk Tomatpure
  • 2.5 dl Matlagningsgrädde
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 1 dl Mjölk
  • 1 tsk Dijonsenap
  • Garnering & Servering
  • 1 st Persilja
  • 3 dl Ris

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Koka riset (3 dl) enligt anvisningarna på förpackningen.
2.
Skiva falukorven (550 g) i fina stavar eller halvmånar. Hetta upp lite smör och olja i en stor stekpanna och stek korven tills den fått fin färg.
3.
Finhacka den gula löken (1 st) och lägg i pannan när korven är brynt. Stek tillsammans tills löken är mjuk och glansig.
4.
Tillsätt tomatpuré (4 msk) och låt fräsa med i cirka 1 minut så att den karamelliseras och blir sötare i smaken.
5.
Häll i matlagningsgrädde (2,5 dl), crème fraîche (1 dl), mjölk (1 dl) och dijonsenap (1 tsk). Rör om och smaka av med salt och svartpeppar.
6.
Låt stroganoffen sjuda utan lock i minst 25 minuter så att smakerna koncentreras och såsen får en djupare färg.
7.
Servera med det nykokta riset och toppa med finhackad färsk persilja (1 knippe).

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Vill du ha lite extra syra? Pressa i några droppar citron innan servering. Rätten går även utmärkt att göra i förväg och den blir nästan godare dagen efter.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

GT-007 Matsked

Annons

Stripe smörkniv

Annons

Houcho Gyoto kockkniv

Annons

NI GNM-07 Grönsakskniv oriental 15 cm

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.

I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.

Populära recept från Karl

35 Minuter

Schnitzel med vitlökspotatis och brynt kaprissmör

15 Minuter

Nduja Pasta

65 Minuter

Kycklingbröst med potatis i ugn

60 Minuter

Kassler i Ugn

Recensioner av​ receptet Korvstroganoff med ris

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!