Korean fried chicken
Svårighetsgrad: Medel
Krispig friterad kyckling i salladsblad toppade med picklad rödlök och koriander!
Förberedelse: 25 Minuter
Tillagningstid: 25 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- Kyckling
- 600 g Kycklinglårfile
- 3 dl Maizena
- 3 tsk Paprikapulver
- 1 l Neutral olja
- 2 krm Salt
- Frityrsmet
- 1.5 dl Vetemjöl
- 1.5 dl Maizena
- 1 tsk Bakpulver
- 2 dl Bubbelvatten
- Sås
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1 dl Japansk Soja
- 5 msk Gochujang
- 2 msk Honung
- 2 msk Risvinäger
- 3 msk Ketchup
- 0.5 dl Strösocker
- Till servering
- 2 msk Rostade sesamfrön
- 1 dl picklad rödlök
- 8 st Salladsblad
- 1 knippe Koriander
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Skär kycklingen i mindre bitar.
2.
Blanda majsstärkelse, paprikapulver och salt på en tallrik.
3.
Blanda ihop mjöl, majsstärkelse, bakpulver och bubbelvatten i en bunke.
4.
Doppa kycklingen först i majsstärkelsen, sedan i frityrsmeten och sist i majsstärkelsen igen.
5.
Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt sjuda i cirka 15 minuter.
6.
Hetta upp olja till 180 grader och fritera kycklingen tills den är genomstekt och fått fin färg.
7.
Låt rinna av på hushållspapper. Blanda kycklingen med såsen.
8.
Servera i salladsblad, toppa med picklad rödlök, sesamfrön och koriander!
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Alfredlind
Recensioner av receptet Korean fried chicken
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?