Knäckig Äppelpaj med Rabarber

Svårighetsgrad: Lätt

En ljuvlig kombination av söta äpplen och syrlig rabarber, täckt med ett knäckigt havretäcke. Servera gärna med vaniljsås eller en kula vaniljglass för en komplett dessertupplevelse.

Förberedelse: 20 Minuter

Tillagningstid: 40 Minuter

Ingredienser

6 portioner
  • Fyllning
  • 4 st Äpple
  • 200 g Rabarber
  • 0.75 dl Strösocker
  • 2 msk Farinsocker
  • 3 tsk Kanel
  • 2 tsk Kardemumma
  • 4 msk Potatismjöl
  • Knäckigt täcke
  • 2 dl Strösocker
  • 2 krm Salt
  • 3 dl Havregryn
  • 1.5 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 175 g Smör
  • 0.5 dl Ljus Sirap

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2.
Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Blanda äppelbitarna och rabarbern med strösocker, farinsocker, kanel, kardemumma och potatismjöl i en bunke. Fördela blandningen i en smord pajform.
3.
I en annan bunke, blanda strösocker, salt, havregryn, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sirapen. Häll smör- och sirapsblandningen över de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.
4.
Klicka ut smeten över fruktfyllningen i pajformen och bred försiktigt ut den till ett jämnt lager.
5.
Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 30–40 minuter, eller tills ytan är gyllenbrun och knäckig.
6.
Låt pajen svalna något innan servering. Servera gärna med vaniljsås eller en kula vaniljglass.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

För en extra smakdimension tillsätt lite rivet citronskal i fruktfyllningen. Om du använder fryst rabarber, se till att tina och krama ur överflödig vätska innan användning.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Foodie köksvåg

Annons

Presso förvaringsburk med lock i 12 delar

Annons

Potatisskalare i Bok

Annons

Fruktkniv inklusive fodral

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.

I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.

Populära recept från Karl

15 Minuter

Pasta med Skinksås

20 Minuter

Firecracker Shrimps

40 Minuter

Baconlindad kycklingbröst med färskost

90 Minuter

Pitabröd

Recensioner av​ receptet Knäckig Äppelpaj med Rabarber

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!