Kantarelltoast á la Inge
Svårighetsgrad: Lätt
Klassisk kantarelltoast med lite extra krämighet av vispgrädden. Blir såklart godare om du plockat svampen själv. Vill du lyxa så kan du dra på en klick löjrom också.
Förberedelse: 10 Minuter
Tillagningstid: 10 Minuter
Ingredienser
6 portioner
- 500 g Kantareller
- 1 dl Vispgrädde
- 150 g Smör
- 0.5 dl Persilja
- 3 nypa Salt
- 2 nypa Svartpeppar
- 6 skivor Surdegsbröd
- 1 st Schalottenlök
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
Såja
1.
Börja med att förvälla svampen
2.
Parallellt är det dags att smörsteka brödet
3.
När du kokat bort vätskan kan du tillsätta smör och lök i pannan, stek i några minuter
4.
Skicka i lite salt och peppar, salt tar fram smaken i svampen. Snåla inte
5.
Tillsätt grädden och hälften av persiljan när kantarellerna fått fin färg, låt koka ihop till en krämig konsistens
6.
Nästan klart! fördela svampen över brödet och garnera med persilja
7.
Bara njuta nu!
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Lyxa till varje toast med en klick löjrom. Servera gärna med en svensk lager t ex pripps blå
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Ingemat
Recensioner av receptet Kantarelltoast á la Inge
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?