Inges bruschetta special
Svårighetsgrad: Lätt
Enkel och somrig bruschetta med ugnsbakade tomater, ricotta och annat gott. Här kommer tomatsmaken fram. Bara o testa.
Förberedelse: 5 Minuter
Tillagningstid: 30 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 400 g Tomater
- 2 dl Ricotta
- 100 g Mozzarella
- 6 skivor Surdegsbröd
- 4 st Vitlöksklyftor
- 0.5 dl Basilika
- 3 nypa Flingsalt
- 2 nypa Svartpeppar
- 1 dl Olivolja
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
Nu kör vi
1.
Sätt ugnen på 200 grader
2.
Hacka mozarella och basilika
3.
Lägg tomaterna i en ugnsform, pressa i 3 vitlöksklyftor, på med olivoljan, salt & peppar. Rör om. In med tomatern i ugnen i ca. 20-25 min.
4.
Rosta/Grilla brödskivorna
5.
Använd den sista vitlöksklyftan till att gnida in det nyrostade brödet
6.
När tomaterna är klara (efter ca. 20-25 min) ta ut dem och låt dem svalna några minuter
7.
Bre brödskivorna med ricottan (rikligt)
8.
Fördela tomaterna på brödet, salta & peppra
9.
Garnera med mozarella och basilika
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Snåla inte med vitlöken, snåla inte med något. Drick något kallt till t ex öl eller spritZig riesling.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Ingemat
Recensioner av receptet Inges bruschetta special
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Receptet har 5 i betyg av totalt 2 recensioner.
Logga in för att lämna ett betyg.
Gourmandz
★★★★★
Karl
★★★★★
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?