Halstrad tonfisk på romansallad med Caesardressing
Svårighetsgrad: Medel
Deliciöst på alla sätt och vis.
Förberedelse: 15 Minuter
Tillagningstid: 10 Minuter
Ingredienser
2 portioner
- 300 g Tonfisk
- 1 st Romansallad
- 5 st Rädisor
- 1 burk Oliver
- 2 msk Kapris
- Ceasardressing
- 1 st Ägg
- 1 tsk Dijonsenap
- 0.25 st Citron
- 3 st Sardeller
- 1.5 tsk Kapris
- 1.5 dl Parmesan
- 1 dl Neutral olja
- 1 dl Olivolja
- 2 tsk Worcestershiresås
- 1 nypa Salt
- 1 nypa Svartpeppar
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Mixa alla ingredienser till dressingen i en matberedare eller med stavmixer.
2.
Smaka av med citron, worchestersås, salt och peppar.
3.
Skär romansalladen och blanda med lite av dressingen.
4.
Lägg på rädisor, oliver och kapris.
5.
Hetta upp en stekpanna riktigt varmt.
6.
Gnid in tonfisken i olivolja och salta runt om.
7.
Stek tonfisken 1 minut på varje sida och ge färg på kortsidorna genom att hålla den med en tång.
8.
Skiva tonfisken, lägg på salladen och pressa över extra citronsaft.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Beasmaod
Recensioner av receptet Halstrad tonfisk på romansallad med Caesardressing
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?